תאונות דרכים

תאונות דרכים

תאונות דרכים

תאונות דרכים הן תמיד קורות באופן מפתיע, אף אדם לא מוכן לתאונה, בין אם הוא הולך רגל, נהג, נוסע ברכב או באופנוע, הן תמיד טראומטיות, מפתיעות ובין רגע יכולות לשנות את החיים מהקצה אל הקצה, ולהפוך את חייו של המעורב בתאונת דרכים ממצב של אדם בריא לנכה קשה. תאונות דרכים יכולות לגרום למוות, צליפת שוט, שברים, לפגיעות ראש, לנזק מוחי, לפגיעות בעמוד השדרה, קוודרופלגיה, פרפלגיה, פגיעות רב מערכתיות, ועוד.

מתי ניתן להגיש תביעה

על מנת להקל על הנפגע בתאונת דרכים למצות את זכויותיו קבע המחוקק הישראלי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל”ה-1975, אשר קובע כי כל אדם שנפגע בתאונת דרכים יהיה זכאי לפיצוי כספי ללא קשר למידת אשמתו בתאונה. בתי המשפט מפצים את הנפגע על הפסד ימי עבודה, כאב וסבל, עזרת צד ג', ניידות, אביזרים רפואיים, התאמת דיור, תרופות, קנאביס רפואי. הפיצוים בתאונות דרכים יכולים להיות משמעותיים ולהגיע למיליוני שקלים.

לידיעתך, ניתן להגיש תביעה בעקבות התאונה הן לביטוח לאומי והן לפוליסה של הרכב, גם עם נפגעת בדרך לעבודה או בחזרה מהעבודה ניתן להגיש תביעה הן לביטוח לאומי והן לפוליסה של הרכב.

אם קרתה לך תאונה מומלץ לתעד את התאונה, לצלם את התאונה, אם יש עדים לדאוג לקחת מספרי טלפונים, אם יש צורך לפנות למיון, לתעד כל פגיעה רפואית במסמכים רפואיים, לבצע בירורים רפואיים, אם חשים כאב לפנות לרופא להתלונן ולבצע בירור רפואי מקיף. כמו כן, מומלץ כבר בשלב מוקדם לפנות לעו"ד שמתמחה בתאונות דרכים אשר יסייע בתהליך.

לצורך הגשת תביעה תצטרך להביא דו"ח משטרה על האירוע רישיון נהיגה בתוקף, רישיון רכב, פוליסת ביטוח חובה של הרכב בו נהגת/נסעת, תעודת חדר מיון, תעודות ואישורים רפואיים לרבות אישורי טיפולי פיזיוטרפיה, רפואה משלימה , קבלות וחשבוניות, תלושי שכר .

משרדנו מומחה בטיפול בתאונות דרכים, אנחנו כאן, בשבילכם! צרו קשר עוד היום וקבלו את הכלים וההכוונה המתאימה והסבר על תהליך הגשת התביעה בצורה עניינית ומסודרת.

מקרים בהם ניתן להגיש תביעה

בתאונות דרכים, קיימים מקרים מוכרים ונפוצים, אשר משרדנו מטפל בהם באופן יום יומי, ומהווים את מרבית התביעות בתאונות דרכים. במידה וקרה לך אחד או יותר מהמקרים שנמנה כאן או אפילו מקרה דומה, אנו מציעים לך ליצור קשר עם משרדנו.

תאונה של משפחה שלמה

בטיפול משרדנו, תביעה של משפחה שלמה שבמהלך טיול בערב, רכב שנסע ממול פגע בהם. כל המשפחה נפגעה, האבא והאם נפגעו בעמוד השדרה, הילדה פגיעה מוחית, והילד סובל משברים בכל הגוף.

תאונת שרשרת- שגרמה לשבר

בטיפול משרדנו, תביעה של עורך דין אשר נסע בבוקר לעבודה. רכב שהיה לפניו בלם וגרם לתאונת שרשרת למספר רכבים, לעורך דין נגרם שבר בעמוד השדרה והוא מרותק לכיסא גלגלים.

מוות בחצית מעבר חציה

בטיפול משרדנו, מקרה טרגי, תביעה של אישה צעירה אשר עברה במעבר חציה רכב לא הבחין בה, דרס אותה, והיא נהרגה במקום.

תאונת אופנוע-בגלל חזיר בר

בטיפול משרדנו, תביעה של נהג אופנוע אשר במהלך נסיעה נתקל בחזיר בר, נגרם לנהג שבר בירך ונכות קשה. הוגשה תביעה לביטוח לאומי ולפוליסה של האופנוע.

מאמרים מקצועיים בתחום

מה צריך להוכיח?

זה היה נראה יום שגרתי. לאה, אישה צעירה רק רצתה להחזיר את ביתה מבית הספר, אך החיים שלה התהפכו בבת אחת.

היא נעצרה ברמזור, ממתינה שיתחלף, אך לפתע חשה צליפה בגבה. נהגת שנסעה מאחוריה נכנסה ברכבה מאחור. צווארה נע קדימה בפראות, כריתו האוויר נפתחו והיא חשה כאבים עזים בגבה. היא פנתה לבית החולים, אבל שם לא הרגישה שמשהו משמעותי קרה. כעבור זמן קצר התברר לה שחייה השתנו לבלי היכר. הרופאים אבחנו פגיעה משמעותית בחוליות בגב, והיא נזקקה לאינספור טיפולים שלא מידי הועילו. היא הפסיקה לעבוד, והחלה לסבול מכאבים בלתי פוסקים הגורמים לה לשבת רב היום מבלי לעשות כלום. 

מה יש לקחת בחשבון בתביעה לאחר תאונת דרכים?

"יש לשקלל את כל הנזקים שהתרחשו בעקבות התאונה. אם האדם הפסיק לעבוד בעקבותיה, נתבע את חברת הביטוח על הפסד השתכרות. אם הוא צריך להגיע לבדיקות וטיפולים ולנסוע ממקום למקום, נוסיף גם הוצאות רפואיות והוצאות על ניידות. אם הוא זקוק לעזרה של אדם שילווה אותו ויסייע לו בפעולות אלמנטריות, נבקש גם מימון לעזרה וכן הלאה.

מה חשוב לדעת במקרה של תאונת דרכים?

"ראשית, יש לדעת שבמקרה של תאונת דרכים לא משנה אם יש גורם אשם בתאונה, וגם אם בתאונה היה מעורב רק גורם אחד, הולך רגל או נהג, אפשר לקבל פיצוי על התאונה מחברת הביטוח שלא הרכב ואין צורך להוכיח אשמה של גורם כלשהו". והיא מביאה דוגמה למקרה כזה: "בימים אלה אני מטפלת בתביעה של אדם שהיה מעורב בתאונת דרכים שלא באשמת אף גורם. האדם רכב על אופנועו בכביש מעט חשוך, ולרוע מזלו נתקל בחזיר בר. הוא הועף מהאופנוע, סבל משבר משמעותי בירך והפך לנכה. מאדם שעובד ומשתכר הוא הפך לשבר כלי שאיננו מצליח להתנייד באופן עצמאי. הוא פנה בעזרתי לחברת הביטוח של האופנוע, לבקשת פיצוי, ובמקביל פנינו לביטוח לאומי, לבקשת קצבת נכות כללית, קצבת ניידות וקצבת שירותים מיוחדים.

 

תאונות דרכים

הוא נכנס למשרד, יושב על כיסא גלגלים ומתקשה בהתניידות. "לא יודע אם תוכלו לעזור לי", אמר. הבטחתי לנסות. "עברתי תאונת דרכים קשה אבל אני הייתי אשם בה", התחיל ונאנח. לא קל היה לו לחזור אל היום ההוא, והאמת שגם לא נדרש. עצרתי אותו בתחילה. "לא משנה מי אשם בתאונה ולא מעניין אותנו בכלל אם אתה הפוגע או הנפגע, אם קרתה לך חבלה גופנית אתה זכאי לפיצוי מחברת הביטוח", אמרתי.

עיניו אורו בבת אחת. אם קרה לו נזק? וודאי שנגרם. הוא שבר את עצם הירך, עבר ניתוח, הוכנסו לגופו ברזלים, הוא מתקשה לחזור לתפקוד ומזה חודשיים שאינו עובד. הרבה נזקים נגרמו לו.

"אבל איפה היית עד עכשיו?" הפעם היה תורי להיאנח. אנשים לא יודעים אך בתאונות דרכים קריטי לפנות לעורך הדין כמה שיותר מוקדם. אנחנו צריכים לקשור את הפגיעה לתאונה ואם לא נוכיח זאת מיד לאחר התאונה יהיה קשה מאוד לחזור אחר כך ברברס…

במקרה שלו הצלחנו.

האיש זכה לקצבת נכות ולאחר שנה גם לפיצוי גדול מאוד מהחברה. אך ישנם מקרים בהם האיחור בפנייה לעורך הדין קריטי ועלול להעמיד את כל תשלום הפיצויים בסכנה.

מי זכאי לקבל פיצויים לאחר תאונת דרכים?

אנשים אל יודעים אך בשביל לקבל שיפוי רפואי לאחר תאונות דרכים אין צורך להוכיח אשמה או חפות מאשמה. כל מבוטח בביטוח חובה זכאי לקבל פיצוי רפואי על כל פגיעה שנגרמה לו בכביש. גם אם בן אדם אשם בתאונה, הוא זכאי לשיפוי בריאות מקיף כולל החזרים בגין ימי אשפוז או בדיקות ופיצוים נוספים.

במקביל לחברה בה מבוטח הרכב ניתן להגיש תביעה לביטוח לאומי לקבלת קצבאות נכות, ניידות, שירותים מיוחדים ועוד.

חלק ניכר מן הנזקים הרפואיים הנגרמים כתוצאה מתאונת דרכים מתגבשים לאורך שנה. עם זאת, את פניית ההתייעצות עם עורך הדין מומלץ לערוך מיד אחרי התאונה. זה ינחה את הנפגע אילו חומרים לתעד ואילו בדיקות לערוך על מנת לקשור את הפגיעה לתאונה שהתרחשה. פעמים רבות אנשים נזכרים לגשת לקבל עזרה רק חודשים ארוכים לאחר שהתאונה התרחשה. במצב זה קשה הרבה יותר להוכיח את הקשר שבין התאונה לפגיעה ובדיקות שנערכו או לא נערכו עלולות להשפיע מאוד על הסכום שייקצב לנפגע בשעה שיגיש את התביעה.

כך למשל, אנשים לא יודעים שבכדי לבסס את הפגיעה יש לפנות למשטרה, לגורמים רפואיים מסוימים ולתיעוד הפגיעה מיד לאחר התאונה. הם גם לא יודעים שבמידה והפגיעה גרמה להם לפיתוח פחדים, חרדות כביש, תחושה לא טובה או סתם עייפות וחוסר חשק ביומיום, כדאי מאוד שייפנו לפסיכיאטר. גם אם הם אינם רוצים תרופות, שיחות שייקמו עם פסיכולוג או אישור פסיכיאטרי לפגיעה כזו או אחרת, יוכלו להשפיע רבות על גובה הפיצוי שייפסק להם.

מה חשוב לעשות מיד לאחר תאונת דרכים?

לפנות לבירור רפואי. לא לומר 'כואב לי רק קצת, זה יעבור'. בפגיעה של תאונות הנזק מתגבש לאורך זמן. כבר הגיעה אלי לקוחה שסבלה מכאב גב לאחר התאונה ובמקום לפנות לגורמים רפואיים לקחה לעצמה מנוחה והבטיחה לכולם שזה מובן, אחרי המכה שספגה. רק לאחר מספר שבועות, כאשר הכאבים לא חלפו, ניגשה האישה לערוך בירור רפואי וגילתה שהכאב היה אומנם מובן, אבל לא מהסיבה שהיא חשבה, אלא בשל העובדה שיש לה פגיעה לא קטנה בחוליות הגב. בשלב ההוא היה קשה הרבה יותר לקשור את הפגיעה לתאונה, שלא נדבר על העובדה שההתמהמהות מנעה ממנה את הטיפול הנכון והחמירה את הבעיה.

לאחר הפנייה לבירור רפואי ראשוני מומלץ לפנות לעורך הדין ולבדוק אילו בדיקות נוספות חשוב לערוך ולמי ניתן להגיש תביעה כבר בשלב זה (ביטוח לאומי, קצבאות מסוימות, ביטוח תלמידים, ביטוח עבודה וכולי). חוסר התייעצות עלול לגרום לפספוס קצבאות ולנזקים.

האם תוכלי לתת לנו דוגמא לקצבאות שונות שהאדם יכול לקבל עוד לפני הגשת התביעה לחברת הביטוח?

במידה והנפגע הפסיק לעבוד הוא זכאי לקצבת אובדן כושר השתכרות. במידה והוא נדרש לטיפולים רפואיים – חברת הניתוח צריכה לממן אותם. במידה והוא נדרש לנסוע אל הטיפולים – חברת הניתוח צריכה לממן לו הסעות מתאימות. אם הוא לא מסוגל לעבוד מגיע לו שיפוי בגין אובדן ימי עבודה ועוד.

שלושה טיפים שווים:

  • להתייעץ עם עורך דין מומחה בתחום מיד לאחר הפגיעה ולאסוף את כל החומר הרפואי אותו הוא מבקש, בלי להתעצל. כמו כן, מומלץ לבקש מעורך הדין לברר אילו קצבאות, פיצויים או שיפויים נוספים הנפגע יכול לקבל מעבר לתביעה מול חברת הביטוח.
  • לאחר תאונה חשוב לבדוק כל כאב. כבר היו אנשים שזלזלו בכאב ראש, בעיקום צוואר או בכאב קל ברגל וניזוקו לאורך זמן.
  1. במידה ולאחר התאונה נגמרה ירידה במצב הנפשי חשוב לגשת לפסיכולוג, פסיכיאטר או אפילו רופא משפחה.

מהי המומחיות המיוחדת שכדאי לחפש אצל עורכי דין המתמחים בתיקי תאונות דרכים וביטחים?

קודם כל חשוב לוודא כי לעורכת הדין ישנה התמחות ספציפית בענייני תאונות דרכים. מעבר לזה, ישנה מעלה מיוחדת שניתן למצוא במשרד של עורכת הדין דקלה ואנונו. עו"ד ואנונו עבדה בעבר בצידם של הפוגעים. היא עבדה בחברות הביטוח של הרופאים ולמדה בדיוק כיצד ניתן להוכיח פגיעה מעל לכל ספק ואיך קושרים בין תאונה לתביעה בצורה שלא ניתן יהיה למוטט. לכן, כיום, כאשר מגיע לקוח למשרדה, יחד עם שמיעת התיק היא כבר 'שומעת' מה יטען הצד השני ויודעת להשיג חוות דעת ולהיערך מראש לכל הטענות.

"אני יודעת מה יגיד הצד השני ומכוונת את התביעה בהתאם, כמו כן אני יודעת מהם הסכומים המתאימים לכל פגיעה ולא נותנת ללקוחות שלי להסתפק בפחות. אילו, תסכימו איתי, החלקים החשובים ביותר בתביעה".

תביעה נכונה \ צ. גולן

המדור בחסות עו"ד דקלה ואנונו המתמחה בתיקי רשלנות רפואית, נזיקין ותאונות דרכים. להתייעצות ללא עלות ניתן ליצור קשר בטלפון: 0525610165

 

 

כשהחיים מתהפכים ברגע…

זה היה נראה יום שגרתי. רחל, אישה בת 35 ואמא לשלושה, רק רצתה לקחת את בתה מחוג הציור השבועי, אבל החיים שלה התהפכו בבת אחת.

היא נעצרה ברמזור, ממתינה שיתחלף, אך לפתע חשה צליפה בגבה. נהגת שנסעה מאחוריה נכנסה ברכבה מאחור. צווארה נע קדימה בפראות, כריתו האוויר נפתחו והיא חשה כאבים עזים בגבה. היא פנתה לבית החולים, אבל שם לא הרגישה שמשהו משמעותי קרה. כעבור זמן קצר התברר לה שחייה השתנו לבלי היכר. הרופאים אבחנו פגיעה משמעותית בחוליות בגב, והיא נזקקה לאינספור טיפולים שלא מידי הועילו. היא הפסיקה לעבוד, והחלה לסבול מכאבים בלתי פוסקים הגורמים לה לשבת רב היום מבלי לעשות כלום.

מה עושים במקרה כזה? איך ניתן למזער את הנזק ולסייע לה במה שאפשר?

עו"ד דקלה ואנונו, שטיפלה במקרה זה ובעוד עשרות מקרים דומים, מסבירה מה חשוב לעשות במקרה של תאונת דרכים, ממה כדאי להימנע ואילו פעולות קריטיות במצבים מעין אלו. .

עו"ד דקלה ואנונו עוסקת כבר למעלה מ12 שנה בתחום ומתמחה בתיקי 'רשלנות רפואית', גם כאלה המוגדרים כמסובכים ומורכבים. במסגרת עיסוקה, מטפלת עו"ד ואנונו במגוון רחב של בעיות מתחומי הרפואה השונים כגון: כירורגיה, אורתופדיה, רפואת שיניים, לידה וטרום לידה, ובתיקים מורכבים יותר כגון: איחור באבחון של מחלות קשות, ועוד. לאחר שנים שבהן ייצגה ואנונו את הצד הנתבע, קרי: רופאים מטעם המדינה, בתי חולים, קופות חולים, ומרפאות פרטיות, היא עברה לייצג את הצד התובע – המטופלים. עובדה זו מעניקה לה כיום יתרון רב בייצוג הצד התובע, משום שכבר בשלב שמיעת הטענות של התובע היא יכולה לצפות את הטענות שיטען הצד שכנגד ולהיערך אליהן.

מה יש לקחת בחשבון בתביעה לאחר תאונת דרכים?

"יש לשקלל את כל הנזקים שהתרחשו בעקבות התאונה. אם האדם הפסיק לעבוד בעקבותיה, נתבע את חברת הביטוח על הפסד השתכרות. אם הוא צריך להגיע לבדיקות וטיפולים ולנסוע ממקום למקום, נוסיף גם הוצאות רפואיות והוצאות על ניידות. אם הוא זקוק לעזרה של אדם שילווה אותו ויסייע לו בפעולות אלמנטריות, נבקש גם מימון לעזרה וכן הלאה.

מה חשוב לדעת במקרה של תאונת דרכים ל"ע?

"ראשית, יש לדעת שבמקרה של תאונת דרכים לא משנה אם יש גורם אשם בתאונה, וגם אם בתאונה היה מעורב רק גורם אחד, הולך רגל או נהג, אפשר לקבל פיצוי על התאונה מחברת הביטוח שלא הרכב ואין צורך להוכיח אשמה של גורם כלשהו". והיא מביאה דוגמה למקרה כזה: "בימים אלה אני מטפלת בתביעה של אדם שהיה מעורב בתאונת דרכים שלא באשמת אף גורם. האדם רכב על אופנועו בכביש מעט חשוך, ולרוע מזלו נתקל בחזיר בר. הוא הועף מהאופנוע, סבל משבר משמעותי בירך והפך לנכה. מאדם שעובד ומשתכר הוא הפך לשבר כלי שאיננו מצליח להתנייד באופן עצמאי. הוא פנה בעזרתי לחברת הביטוח של האופנוע, לבקשת פיצוי, ובמקביל פנינו לביטוח לאומי, לבקשת קצבת נכות כללית, קצבת ניידות וקצבת שירותים מיוחדים.

כיצד יש לפעול בשטח לאחר תאונה?

"בדרך כלל צריך לקחת את הפרטים של הרכב הפוגע, מומלץ גם לצלם את התאונה. בנוסף, יש לגשת למשטרה ולבקש אישור משטרה על התאונה.

ככל ונגרמה פגיעה פיזיולוגית, חשוב להתפנות למיון ולעבור בירור רפואי מיידי. אין להתעלם מהנזק, כי בהמשך הוא עלול להתגבר ולהתדרדר.

כדאי לפנות לעו"ד מיד לאחר האירוע, ולהגיש בקשה לתביעה בביטוח הלאומי בסמיכות לאירוע, אולם, לא מומלץ לפנות מיד לחברת הביטוח של הרכב שהזיק, מכיוון שלעיתים רבות, לוקח לנזק זמן רב להתגבש, אפילו שנה".

והיא מסבירה: "פעמים רבות מתרחשת חבלה בראש או בגב, ואי אפשר לדעת בשבוע, בשבועיים ואפילו בחודש שאחרי החבלה, אילו השלכות יש לאותה פגיעה. לעיתים הנפגע נזקק לניתוח, ואין אומדן של תוצאות הניתוח. אין מידע אם יזדקק לימי אשפוז, ואם כן, כמה זמן יארך האשפוז. האם בעקבות החבלה האדם יאלץ להיעדר מהעבודה לחודש? לחודשיים? ואולי לצמיתות? כל מרכיב משמעותי ביותר ורק לאחר כשנה יש לנו נקודת מוצא וקו מנחה לתביעה. אולם, כדאי מאד לפנות לעו"ד מיד לאחר החבלה, בשביל שינחה את האדם כיצד להתנהל. תהליך התביעה איננו מורכב מידי, ובסופו יכול האדם לקבל פיצויים בסכומים גבוהים, שיעזרו לו בכל ההיבטים.

כתבו עלינו

רוכב אופנוע נפצע בינוני כתוצאה מהתנגשות עם חזיר בר
ראשוןNEWS
תאונה בראשון
BE106 ראשון
אשת תאונות דרכים
יתד נאמן תאונות דרכים
כשהחיים מתהפכים ברגע
אשת
תאונת דרכים
יתד
תאונת דרכים-מה צריך להוכיח
אשת

יש לכם שאלה?

כן, יש הבדל. תאונת דרכים יכולה להיחשב גם כתאונת עבודה אם התרחשה במהלך העבודה או בדרך לעבודה וממנה. במקרה כזה, ניתן לקבל פיצויים גם מהמוסד לביטוח לאומי וגם מחברת הביטוח.

במקרה שחברת הביטוח מסרבת לשלם את הפיצויים, יש לפנות לעורך דין שיסייע לך להגיש תביעה משפטית נגד החברת ביטוח.

דרגת הנכות נקבעת על ידי ועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי או על ידי מומחים רפואיים שמונו על ידי בית המשפט.

ניתן לקבל פיצויים עבור נזקי גוף, נזקי רכוש, אובדן הכנסה, כאב וסבל, הוצאות רפואיות, הוצאות נסיעה, עזרת צד ג', ניידות ועוד.

בדרך כלל, יש להגיש תביעה לפיצויים בתוך שבע שנים מיום התאונה. עם זאת, מומלץ לפנות לעורך דין בהקדם האפשרי כדי למנוע בעיות עתידיות.

המסמכים הנדרשים כוללים דו"ח משטרה, מסמכים רפואיים, תמונות ממקום התאונה, פרטי הנהג השני, רישיון נהיגה, פוליסת ביטוח וכל מסמך נוסף שיכול לתמוך בתביעה

כדי להגיש תביעה לפיצויים, יש לפנות לעורך דין המתמחה בתאונות דרכים. עורך הדין יסייע לך לאסוף את כל המסמכים הנדרשים ולהגיש את התביעה לחברת הביטוח.

מיד לאחר תאונת דרכים, חשוב לדאוג לביטחונך ולבריאותך. יש לפנות לעזרה רפואית במידת הצורך לפנות למיון, לדווח למשטרה, לקבל אישור משטרה ולהחליף פרטים עם הנהג השני, עם עדים שהיו במקום. כמו כן, כדאי לצלם את מקום התאונה ואת הנזקים שנגרמו.

דילוג לתוכן