רשלנות רפואית בניתוח

רשלנות רפואית בניתוח

ניתוח

רובם של הניתוחים מצליחים ומשפרים את חייו של המטופל, אך ישנם מקרים של רשלנות רפואית בניתוח שעלולים לגרום למטופל נזק, נכות קשה ואף מוות.

רשלנות רפואית בניתוח יכולה להיגרם במקרים בהם הצוות הרפואי שכח גוף זר אצל המטופל, במקרים שבטעות נותח איבר אחר במקום את האיבר המיועד לניתוח, ישנם מקרים בהם ניגרם זיהום בניתוח או שהזיהום שלא טופל כראוי, ישנם מקרים של פגיעה באיבר סמוך, טכניקה ניתוחית לא מתאימה, איחור בביצוע ניתוח או אי קבלת הסכמה מדעת לניתוח. הפיצויים בגין רשלנות רפואית בניתוח יכולים להיות משמעותים ולהגיע למליוני שקלים.

מתי ניתן להגיש תביעה

ניתן להגיש תביעה במקרים בהם הצוות הרפואי שכח גוף זר אצל המטופל, במקרים שבטעות נותח איבר אחר במקום את האיבר המיועד לניתוח, ישנם מקרים בהם ניגרם זיהום בניתוח או שהזיהום שלא טופל כראוי, ישנם מקרים של פגיעה באיבר סמוך, טכניקה ניתוחית לא מתאימה, איחור בביצוע ניתוח או אי קבלת הסכמה מדעת לניתוח. הפיצויים בגין רשלנות רפואית בניתוח יכולים להיות משמעותים ולהגיע למליוני שקלים.

משרדנו מומחה בטיפול בתביעות רשלנות רפואית בניתוח, אנחנו כאן, בשבילכם! צרו קשר עוד היום וקבלו את הכלים וההכוונה המתאימה והסבר על תהליך הגשת התביעה בצורה עניינית ומסודרת.

מקרים בהם ניתן להגיש תביעה

ברשלנות רפואית בניתוח, קיימים מקרים מוכרים ונפוצים, אשר משרדנו מטפל בהם באופן יום יומי, ומהווים את מרבית התביעות ברשלנות רפואית בניתוח. במידה וקרה לך אחד או יותר מהמקרים שנמנה כאן או אפילו מקרה דומה, אנו מציעים לך ליצור קשר עם משרדנו.

ניתוח שגרם לנזק

בטיפול משרדנו, תביעה של בחור צעיר שהגיעה לניתוח לתיקון שבר ביד, הניתוח לא הצליח, ועד היום סובל מנכות קשה.

ניתוח באצבע הלא נכונה

בטיפול משרדנו, תביעה של אישה שהמנתח טעה באצבע שהיתה צריכה לעבור ניתוח לשבר, כך שנותחה באצבע אחרת, ונאלצה לעבור ניתוח נוסף באצבע הנכונה. כיום סובלת מנכות בשתי האצבעות.

ניתוח לאבן בכליה-שגרם לנכות

בטיפול משרדנו, מקרה של אישה שהגיע לניתוח פשוט להוצאת אבן בכליה, הניתוח הסתבך והיא נאלצה לעבור ניתוחים מורכבים ונהפכה לנכה.

לא בוצע ניתוח קיסרי-והיולדת נפטרה

בטיפול משרדנו, תביעה של יולדת שהיה לה רקע של ניתוחים קיסריים, היו צריכים לבצע ניתוח קיסרי, לא בוצע גרם ליולדת קרע ברחם ולמוות.

ניתוח לתיקון שגרם לנזק

בטיפול משרדנו לקוח שנולד עם ספינה ביפידה (מום בעמוד השדרה), כשהיה תינוק ביצעו לו תיקון למום, אך פגעו בעמוד השדרה ועד היום הוא נאלץ לצנטר את עצמו.

מאמרים מקצועיים בתחום

סכין המנתחים נשמט וניקב את אפה של המנותחת

תביעת עתק: המנתח האסתטי חורר את אפה של הצעירה, צילק אותה לכל החיים, ומתעקש כי הניתוח היה תקין

הרופא הפלסטי גרם לחתך עמוק באפה של צעירה, השאיר אותה מצולקת לכל החיים, אך סיכם את הניתוח כתקין, וטען שהתוצאה הלא רצויה נובעת מעורה השומני, כך נטען בתביעת עתק אותה הגישה המנותחת הצעירה נגד המנתח, באמצעות עו"ד דיקלה ואנונו, העוסקת בתביעות רשלנות רפואית. 

על פי התביעה, הצעירה פנתה למנתח האסתטי, לאחר שרצתה להסיר גבנון מאפה, ולהקטין את ממדיו. המנתח, כך נטען בתביעה, הסביר לה כי מדובר בניתוח פשוט שיארך לכל היותר שעתיים, אך בפועל הניתוח הסתבך וארך לא פחות משלוש שעות.

לדברי עו"ד ואנונו, לאחר הניתוח התברר לצעירה כי חתך באורך של 8 מ"מ נפער באפה, ונתפר במהלך הניתוח, חתך שהפך לצלקת מכוערת. בנוסף על כך, לאחר שהחלימה, התברר לצעירה, לטענתה, כי אפה התכער עד מאד, וכי עליה לבצע ניתוח מתקן על מנת לשפר את מראהו.

על פי הנטען,  בחלוף כשנתיים פנתה הצעירה לניתוח מתקן, אצל רופא פלסטי אחר, אשר שיפר את מראה אפה, אך זה נותר לדאבונה גדול ממה שרצתה וייחלה לו בעת שניגשה לניתוח הראשון. 

אל התביעה נגד הרופא המנתח צורפה חוות דעת מאת פרופ' רפאל שפיר, מומחה בכירורגיה פלסטית. 

לדבריו, הצעירה כלל לא ידעה שהיא סובלת מעור שומני, בהתאם לעדה ממנה הגיעה, וכי עור זה מעמיד קשיים בהשגת התוצאה הרצויה. לדבריו, הרופא המנתח הגיש לה את טופס ההסכמה מרצון רק במעמד הניתוח, מספר רגעים לפני שזה החל, דבר המנוגד לכל פרקטיקה רפואית מקובלת.

פרופ' שפיר קובע בחוות דעתו: "בטופס ההסכמה לניתוח אף, עליו חתמה, בשורה הראשונה של פירוט ההסברים נכתב: "הוסברו לי התוצאות המקוות ומגבלות יכולת התיקון בניתוח, הקשורות בין השאר למבנה אפי, לטיב העור המכסה את אפי וגו'". הטופס הזה לא הוצג לה אלא דקות לפני הניתוח והיא חתמה עליו בלי שהיה סיפק בידה לקרוא, להפנים ולשאול השאלות הנוגעות למבנה האף והעור שלה" קובע פרופ' שפיר. 

לדבריו "כשאת/ה מאושפז/ת לניתוח, כבר לבוש/ה בבגדי חדר הניתוח ונמצא באווירה של ניתוח, אין בנמצא מועמד לניתוח שיוכל לקום ולעזוב לאחר שקרא מה שכתוב בטופס, ולבקש אפשרות למחשבה שניה, התייעצות נוספת וכו'". 

לדבריו, כבר שנים קיימת בישראל הוראה מפורשת "שיש להחתים על טופס הסכמה במרפאה בעת מפגש ראשון בין המועמד לניתוח למנתח, זאת ימים טרם הניתוח, וכשהמועמד לניתוח מקבל לידיו את הטופס, לוקח אותו לביתו וקורא בו ואז מאשר שהבין את מה שקרא. כל זאת אחרי שהמנתח הסביר למועמד לניתוח את כל שכתוב בטופס ומחתים אותו על קבלת הטופס".

פרופ' שפיר ממשיך ומציין "שרק לאחר הניתוח אמר המנתח שהיה קושי בניתוח בשל העור השומני שלה. זאת היה עליו, כאמור, להבחין קודם, בעת הבדיקה במרפאה ולהתריע שזה מהווה קושי להשיג תוצאה רצויה בניתוח ולהסביר את המגבלות של מה שניתן לבצע."

אך בכך לא תמו מחדליו של הרופא המנתח, על פי חוות דעתו של פרופ' שפיר. 

"מה אירע בניתוח שגרם לכך שהמנתח החדיר מכשיר מבפנים כלפי חוץ וגרם לחור בעור האף?" תוהה המומחה בחוות דעתו, ומציין "מי שלא נכח בניתוח לא יבין זאת ולא יוכל להסביר מה אירע. צריך להפעיל כוח לא קטן על מכשיר כנראה חד, כדי שיחדור שכבת עור, שבמקרה שלנו זה עור עבה. המנתח לא הסביר ולא רשם מה קרה. בדוח הניתוח נרשם: "חתך קטן בעור גשר האף נתפר". אין כל אזכור מה גרם לחתך הזה, באיזה שלב אירע". 

פרופ' שפיר גם תוהה כיצד ניתן להחשיב מהלך ניתוח שכזה לתקין. "במכתב השחרור נכתב: "בוצע ניתוח כמתואר, מהלך תקין". האם המנתח הנתבע חושב שפציעה טראומתית של האף בזמן ניתוח אסתטי, היא מהלך תקין?" תוהה פרופ' שפיר, ומשיב, "זו בוודאי שאלה רטורית. אירוע זה נופל במה שקורא מנכ"ל משרד הבריאות בהוראותיו: "אירוע בל יקרה" בדיוק כמו כוויה בזמן ניתוח או פגיעה באיבר שאינו מנותח בזמן ניתוח". 

לדברי עו"ד ואנונו, התובעת עברה ניתוח מיותר, שגרם לה לנזקים, אך גם אחרי הניתוח המתקן עדין מצב אפה לא אידיאלי, וזאת משום שעברה מה שעברה בניתוח הראשון, ועל כן בניתוח השני לא ניתן היה להגיע למצב אידיאלי.

לדבריה, לצעירה נאלצה בעבר, ותיאלץ בעתיד לעבור טיפולים רבים, והיא צפויה להוצאות רפואיות כבדות בעתיד, בגלל הניתוח הרשלני. 

"בעקבות הניתוח התובעת לא יכלה להמשיך בשגרת חייה, היא התביישה ועדין מתביישת לחשוף את פניה, לא יצאה מהבית, נמנעה מלפגוש בני משפחה וחברים. בעקבות הניתוחים ועד היום סובלת התובעת מחוסר ביטחון, היא מרבה לבכות, עצבנית, ומאז הניתוח חייה התהפכו לחלוטין." נטען בתביעה.

עוד נטען, כי בעקבות הניתוח, התובעת הרווקה סובלת מחוסר ביטחון ומתקשה למצוא בן זוג.

"התובעת זכאית לפיכך לפיצוי הולם בגין כאבה וסבלה לרבות בגין פגיעתה, נכותה, טיפוליה הרפואיים, כאביה ומגבלותיה" טוענת עו"ד ואנונו.

לדבריה, הרופא המנתח לא הצליח לתת אבחנה מדויקת למצבה של הצעירה בטרם ניתח אותה, פעל בניגוד לסטנדרטים ונהלים רפואיים מקובלים ולא נקט באמצעי זהירות סבירים.

בתביעה מבקשת עו"ד ואנונו מבית המשפט להורות לרופא ולחברת הביטוח המבטחת אותו, לפצות את הצעירה בסכום המקסימלי שבסמכותו של בית המשפט (עד 2.5 מיליון שקלים) בגין רשלנות רפואית.

בכתב ההגנה, שהגיש באחרונה הרופא המנתח, נטען כי הניתוח בוצע על פי הפרקטיקה המקובלת. הרופא מודה, כי נוצר נקב בעור של המנותחת, אבל מציין שהוא תוקן באופן מידי על ידי תפירתו כמקובל במקרים כאלו. במסגרת כתב הגנתו, חוזר הרופא וטוען כי הניתוח הסתיים בהצלחה וללא כל פגם בביצוע.

התביעה נדונה בימים אלה בבית המשפט השלום בבת ים.

עו"ד דיקלה ואנונו עוסקת בתביעות רשלנות רפואית, ובמיצוי זכויות רפואיות מול חברות ביטוח, קופות חולים והביטוח הלאומי.

לפרטים נוספים – רן שריר – יחסי ציבור לעורכי דין – 054-3063336

 

קרע חמור בגלל מיילדות רשלנית

תביעת נגד 'שערי צדק': יולדת בריאה שעברה לידה תקינה הפכה לשבר כלי, בשל רשלנות קשה של הצוות הרפואי

צעירה חרדית כבת שלושים, שהגיעה לבית החולים 'שערי צדק' בירושלים בעיצומה של לידה תקינה, הפכה לנכה לכל חייה, בשל רשלנות חמורה של הצוות הרפואי, כך נטען בתביעה שאותה הגישה לאחרונה עו"ד דיקלה ואנונו, נגד בית החולים.

על פי התביעה, לפני כחמש שנים, הגיעה האישה אל 'שערי צדק' בעיצומה של לידתה השלישית, לאחר היריון תקין ומלא (בדומה ללידות קודמות). 

בחלוף 25 דקות מעת הגעתה, ילדה האישה תינוק בריא. אך על פי הנטען, בחדר הלידה לא חיכה לה צוות מיומן, אלא מיילדת מתלמדת בלבד, שפעולותיה במקום לא תועדו, וככל הנראה לא סייעו כלל ליולדת במהלך לידתה. 

וכך, על פי התביעה, עם פרוץ התינוק לאוויר העולם, חשה היולדת כאב עז, ומיד לאחר מכן, החלה סובלת מדימום מסיבי, שהתברר כנובע מקרע משמעותי בדרגה 3-4, באיזור הפרינאום ופי הטבעת.   

היולדת הובהלה מחדר הלידה לחדר הניתוח, על מנת לאחות את הקרע החמור, אך על פי הנטען, במקום שינתח אותה מומחה לפרוקטולוגיה, כפי שמומלץ לנהוג במקרים שכאלה, ניתחה אותה רופאה גניקולוגית, שכלל לא עברה הסמכה לכירורגיה, כשבניתוח עצמו נוטלים חלק פעוט מנתחים נוספים, שגם להם אין שום ידע בפרוקטולוגיה. 

לדברי עו"ד ואנונו, עקב ההתרשלות ביילוד האישה, וכתוצאה מהניתוח הרשלני שבוצע בה, נגרמה לה נכות משמעותית וצמיתה בשרירי פי הטבעת, בדרגה 3c, הדרגה החמורה ביותר כמעט.

מאז הניתוח החלה התובעת לסבול מבריחת שתן, בעיות גזים ושליטה על סוגרים, וכן מכאבים קשים ופגיעה ביכולת לקיים יחסים אינטימיים. כתוצאה ממצבה הגופני הירוד, כך נטען, פיתחה האישה קשיים חמורים בתפקוד היומיומי, שאליהם נוספה פגיעה נפשית קשה. 

לדברי עו"ד ואנונו, התובעת נאלצת לברר, בכל פעם לפני  שהיא יוצאת מביתה, היכן ממוקמים השירותים קרובים. היא נמצאת בסבבים תכופים של התנקות, נמנעת מללכת לקניות, לא מלווה את ילדיה לגני משחקים, ונמנעת מלהגיע  לאירועים משפחתיים או חברתיים. 

אל כתב התביעה צורפה חוות דעת רפואית של ד"ר אברהם ניסנקורן, מומחה לרפואת נשים ומיילדות.

לדברי ד"ר ניסנקורן "את הלידה קיבלה מיילדת לא מוסמכת, כלומר ללא ניסיון. לא ניתן לשלול את האפשרות שהיולדת ילדה בזמן שלא הייתה מיילדת מוסמכת בסביבתה כלל. היולדת התקבלה עקב ירידת מים, צירים, פתיחה גמורה, צוואר מחוק 100 אחוז, כלומר בלידה פעילה ולכן חייב להיות צוות מוכן לקבלת הלידה. בצוות זה חייבת להיות מיילדת או מיילד עם ידע וניסיון. בשום מקרה לא יכולה לקבל את הלידה מיילדת מתלמדת ולא מוסמכת, ללא יידע וניסיון".

ד"ר ניסנקורן מדגיש בחוות דעתו כי "כל מיילדת מוסמכת מכירה את הליך הלידה הרגילה, הכולל הליכי ההגנה על הפרינאום והרקטום".

לדבריו, "כדי להגן על הפרינאום, הליך הלידה חייב להיות מבוקר ותוך הדרכת היולדת על ידי המיילדת, ללחוץ או להפסיק עד כמה שאפשר, תוך כדי הגנה על הפרינאום ביד אחת וכוון הראש של היילוד עם יד שנייה, כדי למנוע 'התפרצות' הראש מתעלת הלידה וזאת במסגרת פעולת למניעת אפשרות לקרע".

עוד נאמר בחוות הדעת כי "תיאור הלידה פשטני ומקוצר ביותר. אין אפילו ניסיון לתאר הגנה על הפרינאום, כי לא היה. אין גם רישום על היות מיילדת מנוסה ליד המיילדת הלא מוסמכת. מקרה זה הנו תוצאה של התנהלות בלתי תקינה של המיילדת או המיילד עקב רשלנות או חוסר יידע או חוסר ניסיון".

לדברי ד"ר ניסנקורן, מדובר בלידה ספונטנית רגילה, ולא היה שום גורם סיכון להתרחשות קרע בשרירי פי הטבעת, סיכון כגון משקל חריג של היילוד, לידה ראשונה, לידה ממושכת, לידה באמצעות מכשירים, צורך בחילוץ היילוד מתעלת הנרתיק, ביצוע חתך חיץ בין הנקבים או קרע מלידה קודמת.

"כלומר, כל הסיבות שיכולות להעלות סיכון יתר לקרע בפרינאום לא היו קיימת במקרה, ומה שנותר הוא רק מיומנות המעורבים בלידה ואי ביצוע פעולת הגנה דרושה" דברי המומחה.

ד"ר ניסנקורן קובע חד משמעית, שבמקרה של היווצרות קרע שכזה בבית החולים, הגורם לכך נעוץ אך ורק בתפקודו של הצוות הרפואי. "קרע בדרגות 3 ו-4 אם מתרחש במסגרת בית החולים הוא תמיד יאטרוגני! (לא באשמת האישה). בית חולים הוא מרכז רפואי שלישוני, מצופה שהלידה תתרחש במסגרת רפואית שבה אמורה להיות השגחה וטיפול על ידי מיטב הרופאים. ההשגחה וניהול הלידה חייב להיות תחת פיקוח של צוות רפואי מיומן ועם ניסיון. גם אם צוות המטפל הישיר אינו בעל ניסיון מספק, תמיד חייב להיות מדריך 'משגיח' בכיר יותר בעל ידע וניסיון" דברי ד"ר ניסנקורן.

על פי חוות הדעת, גם לאחר שהתגלה הקרע החמור, היולדת לא זכתה לטיפול מקצועי וטוב שהייתה אמורה לקבל, לתיקון הפגיעה בשרירי פי הטבעת.

 לדברי ד"ר ניסנקורן, "רק איש מקצוע, מנתח מיומן עם ניסיון, כגון פרוקטולוג, שזה חלק קבוע מעבודתו, אמור לבצע תיקון של קרע כזה ותפירת הקרע בצורה מקצועית שמונעת סיכונים עתידיים של תיקון גרוע".

לא רק זאת. המומחה קובע עוד, שעל פי המסמכים הרפואיים שהוצגו בפניו, הניתוח לא רק שלא בוצע על ידי פרוקטולוג מומחה, אלא שנערך בעיקרו מידי רופאת נשים שאין לה שום הסמכה ככירורגית. לדבריו, אמנם מספר תפרים ראשוניים נעשו על ידי כירורג מומחה, ששמו אף צוין בין יתר החתומים על מסמכי הניתוח, אך את יתר התפירה, ביצעה אותה רופאת נשים, שמצוינת כמנתחת ראשית בדו"ח סיכום הניתוח, כשתחת שמה חתומים שלושה כירורגים מבית החולים.

לדברי ד"ר ניסנקורן, בדו"ח הניתוח מצוינים מספר תיאורים ודיווחים שנרשמו בדיעבד, ובהם נתונים של שעות בלתי אפשריות. לדברי עו"ד ואנונו, הדבר עלול ללמד, כי השינויים נעשו בדיעבד, על מנת לשפץ את הדו"ח.

לסיכום חוות דעתו קובע ד"ר ניסנקורן כי "לא היו במקרה נדון שום סיכונים חריגים להוציא צוות מיילד וצוות מנתח, שלא ביצעו עבודתם נאמנה". 

התוצאה, לפי חוות הדעת, "פגיעה תפקודית קשה ובלתי הפיכה ביולדת, הכוללת בריחה לא רצונית של גזים וצואה עם השלכות נפשיות והשפעה על צורת הלידה העתידית". 

לדברי עו"ד ואנונו, התובעת תיאלץ מעת ללדת באמצעות ניתוח קיסרי בלבד. "היות ומדובר באישה חרדית שהתכוונה להביא ילדים רבים לעולם, מדובר בגזרת גורל קשה במיוחד" טוענת עו"ד ואנונו. לדבריה, כבר בזמן הגשת התביעה היולדת הייתה בהיריון רביעי וסבלה מאוד מנכותה. "כל שגרת חייה של התובעת השתבשה. היא סובלת מחוסר ביטחון, אובססיה למצבה, דיכאון ולא יוצאת כמעט מהבית. היא מרבה לבכות ומאוד עצבנית".

בכתב ההגנה, שהגיש באחרונה בית החולים, נטען, כי הצוותים הרפואיים שטיפלו ביולדת הפעילו שיקול דעת סביר וביצעו החלטות סבירות, והטענות שמופנות אליהם כיום, הינן טענות שבחכמה לאחר מעשה, אם בכלל, שאין להן כל בסיס בפרקטיקה של הרפואה. 

לפי כתב ההגנה, במקרה של לידה חטופה, כפי שחוותה היולדת, על רקע של כוח מתפרץ של צירים, שהוא חריג, אין קשר למיומנות הצוות המיילד.

על פי כתב ההגנה, הכירורגים המעורבים בניתוח התובעת היו מיומנים מספיק לתפירת הקרע ולא היה שום צורך או דרישה לשיוך מקצועי מסוים.

במסגרת התביעה, אותה הגישה עו"ד ואנונו בשם האישה, היא מבקשת מבית המשפט שיורה למרכז הרפואי "שערי צדק" לפצות את מרשתה בסכום המרבי שבסמכות בית המשפט (עד 2.5 מיליון שקלים) בגין רשלנות רפואית. 

 התביעה נדונה בימים אלו בבית משפט השלום בירושלים

הניתוח הצליח, החולה סובל

מגיע לכם לדעת!
חיים בן ה32 סבל מאבנים בכיס המרה. הכאבים היו עזים והוחלט על ניתוח מהיר. הניתוח בוצע בהצלחה, אך למרבה הצער, עקב מהלך שגוי וחוסר שימת לב, במהלך הניתוח נוצר חור בקיבה. מאדם בריא שרק סובל מאבנים מיותרות בכיס המרה, הפך חיים לאדם חולה. הוא נאלץ לעבור עוד מספר ניתוחים לתיקון הבעיה, וסבל מהשלכות לא פשוטות.

לאה, בחורה בת 20 לחייה סבלה מנגע על האצבע. במשך שנים היא פנתה לרופאים שונים, שנתנו לה משחות שונות, שלא הועילו כלל. לאחר תקופה ארוכה התגלה שמדובר בגידול, ולמרבה הכאב, נאלצו לכרות את אצבעה.

רשלנות רפואית בטיפולים כירורגיים וניתוחים ואיחור באבחון מחלות קשות הם שני נושאים רחבים מאד, שטומנים בחובם כאב וסבל בל יתואר. לעו"ד דקלה ואנונו מגיעות מידי שבוע פניות רבות שמספרות על נזקים רפואיים שנגרמו כתוצאה מניתוח כושל, או איחור באבחון מחלות. בשיחה עמה אנו מנסים להכיר את היקף הרשלנות, שומעים על מקרים קשים שיכלו להימנע, ומנסים להבין מה ניתן לעשות בשביל למזער את הנזקים או לפחות לקבל עליהם פיצוי הולם.

עו"ד ואנונו עוסקת מזה למעלה מ 18 שנה בתיקי 'רשלנות רפואית', גם כאלה המוגדרים כמסובכים ומורכבים. במסגרת עיסוקה, מטפלת עו"ד ואנונו במגוון רחב של בעיות מתחומי הרפואה השונים כגון: כירורגיה, אורתופדיה, רפואת שיניים, לידה וטרום לידה, ובתיקים מורכבים יותר כגון: איחור באבחון של מחלות קשות, ועוד. לאחר שנים שבהן ייצגה ואנונו את הרופאים, בתי החולים, קופות החולים, והמרפאות הפרטיות, היא עברה לאחרונה לייצג את המטופלים. עובדה זו מעניקה לה כיום יתרון רב בייצוג הצד התובע, משום שכבר בשלב הראשוני היא מסוגלת לצפות את המהלכים ולהיערך אליהם.

הניתוח הצליח, החולה סובל

"תחום הרשלנות רפואית בטיפולים כירורגיים וניתוחים, היא עולם מלא". מציינת עו"ד ואנונו, "פעמים רבות מנסים המנתחים לפתור בעיה מסוימת, אך יוצרים בעיה אחרת. לעיתים הפגיעה החדשה משמעותית ומביאה לנכות. לקוחה שלי עברה ניתוח גניקולוגי, במהלכו נפגעו כליותיה. היא נאלצה לעבור פרוצדורה ניתוחית בבי חולים אחר, אך שם נגרם לה אירוע מוחי. היה כאן כשל משמעותי וכפול. בימים אלה אני מגישה תביעה אחת נגד שני בתי חולים שונים.

"יש מקרים בהם הניתוח הספציפי לא מבוצע כראוי, ונגרם נזק מהותי לחולה. כמו אותה לקוחה שליוויתי, שעברה ניתוח בקע אך במהלכו נפגעו כלי הדם שלה והיא נותרה משותקת ברגל ימין.

"בנוסף, ישנם מצבים יותר נדירים, בהם נותר בגוף כלי או חלק מזערי מהציוד, כמו גזה, מחט וכו'. לפני תקופה ארוכה ליוויתי תיק של אדם שנותח לצורך קיצור קיבה. במהלך הניתוח תחבו לו לאף מדחום דק בגודל של חוט, הוא נכנס פנימה לבטן, והמנתחת לא ראתה אותו. כשהיא הגיעה לסגור את חלל הבטן עם סיכות חשה בעצם שמפריע לה, אך לא ייחסה לו כל חשיבות. תוצאות הלוואי היו חמורות. המנותח סבל מנזק תפקודי חמור, וגם לאחר הניתוח השני להסרת המדחום שנשאר, הוא נותר עם פגיעה".

כשהאבחנה מתאחרת

"איחור באבחון מחלות קשות הוא דבר שכיח". מעידה עו"ד ואנונו, "זה עלול לקרות בכל מחלה, אך רואים את הרבה במחלות סרטן למיניהן. החוט המקשר בין המקרים הרבים הוא בתהליך: החולה מתלונן שוב ושוב, אך זוכה להתעלמות. רק בדיעבד מבינים שהיה ניתן לאבחן קודם לכן ולהציל את המצב.

"ליוויתי בחור צעיר שסבל מגרד איום בעור. לא ייחסו לכך תשומת לב וכשאבחנו את מחלתו היא כבר היתה בשלב מתקדם מאד ולא ניתן היה להצילו.

"אישה אחרת התלוננה הרבה על נימול בידיים וברגליים, והמשיך לראייה, אך לא ייחסו לכך חשיבות. המצב שלה הלך והחמיר והתברר שהיא סובלת מטרשת עורקים. היא לא קיבלה את הטיפול הסטרואידי בזמן והמצב שלה רק החמיר. לו היתה מקבלת אבחנה וטיפול בזמן מוקדם ניתן היה למזער את הנזקים ולעצור את הפגיעה. וחבל.

מה יש לדעת לפני פנייה לתביעה?

"בתהליך תביעה על איחור באבחנת מחלות קשות, בודקים מהו המועד הראשון בו היה ניתן לאבחן את המחלה, ובוחנים מה היתה רמת הנזק לו היו מאבחנים את המחלה בזמן, כי אין ספק שיש משמעות אם המחלה בדרגה 1 או מטפסת לדרגה 3 או 4. משקללים גם את היקף הטיפולים הנדרש בעקבות דרדור המחלה, ההשלכות על כל התחומים והסבירות להישנות המחלה בשנים הבאות.

"בכל מקרה, חשוב שתשמרו ותתעדו כל מסמך רלוונטי, ותפנו לייעוץ עם עו"ד שמתמחה בתיקי רשלנות רפואית, על מנת לבחון את המקרה מכל צדדיו ולהסיק אם ניתן להגיש תביעה. בשלב הראשון ישיג עורך הדין את החומר הרפואי ויעביר למומחה על מנת לבחון אם היתה רשלנות רפואית. באירועים רפואיים רבים חל חוק התיישנות עד שבע שנים מזמן האירוע. במקרה זה הזמן פועל לרעתכם ויש לפעול כמה שיותר קרוב לאירוע".

חומצה פולית

"הבן שלי עבר ניתוח לא מוצלח בחוליות עמוד השדרה ויישאר נכה לתמיד", אמרה האישה מוללה טישו ממורטט שהיה בידה. "אני אומרת לך", קולה עלה באחת, "הייתה כאן רשלנות רפואית אלא שיהיה קשה מאוד להוכיח את זה".

"רגע רגע, לפני שאת רצה אל הניתוח, ספרי לי רגע על הבעיה בעמוד השדרה. הוא נולד איתה?"

"כן" השיבה האישה.

"ונטלת חומצה פולית?" שאלתי.

"אוף, גם את עם השאלה הזאת? לא, לא לקחתי חומצה פולית, אף אחד לא אמר לי לקחת ולא ידעתי בכלל שצריך ליטול את הגלולה הזאת. אבל מה זה משנה עכשיו? בכל מקרה אל תזכירי את זה במשפט, רק חסר לי שכולם יתחילו להאשים אותי בכך שלא לקחתי חומצה פולית ולא ירצו לשמוע את הטענה הקונקרטית שלי עכשיו", קצפה האישה.

"את כל כך טועה", אמרתי בשקט.

"טועה?" היא לא הבינה.

"בהחלט, אם לא אמרו לך לקחת חומצה פולית אף אחד לא יבוא אלייך בטענות שלא לקחת אותה. להיפך, העובדה שהרופא לא דיבר איתך על החומצה, היא עצמה רשלנות רפואית ממדרגה ראשונה. מי שאמור להדריך אותה לקחת את החומצה הפולית הם הרופאים, ואם לא אמרו לך ולא לקחת אפשר לבוא בטענות רק אל הצוות הרפואי".

"אז את אומרת שלפני הניתוח אוכל לקבל פיצוי על זה?" הרימה אלי האישה מבט נדהם.

"בהחלט", השבתי והשפלתי את עיני מול עיניה שהתמלאו בדמעות. "הו, זה כל כך יעזור לי בטיפול בו. אני כל כך צריכה עכשיו את הכסף…".

רשלנות רפואית בלקיחת חומצה פולית

החומצה הפולית הינה כדור זול שיש לו חשיבות מכרעת על התפתחות התינוק. לפי הספרות הרפואית מומלץ לקחת את הכדור לאורך כל שנות הילודה ורופא הנשים לצד רופא המשפחה צריכים לעדכן את האישה בנחיצותו. החומצה הפולית אחראית על יצירת השלד ולכן חסר בה עלול להביא למצב של MTD –  מום בתעלת עמוד השדרה חלילה, וכמות מספקת שלה עשוייה למנוע שלל מומים קשים.

ההנחיות על נטילת חומצה פולית נמצאות בספרות הרפואית כבר שנים רבות, אבל התביעות בתחום זה התפתחו רק בשנים האחרונות. לכן, אדם שנולד פגוע בשל היעדר הפנייה לנטילת חומצה פולית, יכול להגיש תביעה על רשלנות רפואית עד גיל עשרים וחמש.

כלפי מי תופנה התביעה?

הן רופא משפחה והם רופא הנשים אמורים להודיע לאישה על חובתה לקחת חומצה פולית. רופא הנשים אמור להזכיר זאת לאישה בכל ביקורת שהיא עורכת במקום ואילו אצל רופא המשפחה ההנחיות פחות ברורות. לכן, אם אישה ביקרה אצל רופא נשים לאחר לידה והוא לא הנחה אותה לשוב ולקחת מיד חומצה פולית ונולד לה ילד שסובל מMTD, יש לה עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית.

למי את מציעה לפנות לבדיקת היתכנות תביעה?

לכל מי שנולד לה ילד עם מום בעמוד השדרה (- MTD).

מהו גובה הפיצוי בתביעות בגין חוסר הפנייה לנטילת חומצה פולית?

הפיצוי עומד על סך מיליוני שקלים כיוון שהוא משקף את הפגיעה בכל תוחלת חייו של התובע, ומתייחס גם לקושי ביידות, לכאב ולסבל, לעזרים חיוניים שיהיה עליו לרכוש ולהפסדי השתכרות עתידיים.

טיפ שלמתי מהשטח:

  1. לעולם אל תוותרו על נטילת חומצה פולית. לכל אישה לאורך כל שנות הילודה. זה קריטי!
  2. במידה ויש לכם ילד הסובל מ MTDשימו לב שיש לכם מספר קצבאות חודשיות ממשלתיות שתוכלו לקבל מן הביטוח הלאומי: קצבת ילד נכה, קצבת ניידות ובהתבגרות הילד גם קצבת שירותים מיוחדים. בדקו שקיבלתם הכל.

מהי המומחיות המיוחדת שכדאי לחפש אצל עורכי דין המתמחים בתיקי רשלנות רפואית?

קודם כל חשוב לוודא כי לעורכת הדין ישנה התמחות ספציפית בענייני רשלנות רפואית. מעבר לזה, ישנה מעלה מיוחדת שניתן למצוא במשרד של עורכת הדין דקלה ואנונו. עו"ד ואנונו עבדה בעבר בצידם של הפוגעים. היא עבדה בחברות הביטוח של הרופאים ולמדה בדיוק מהם המחירים שהחברות מוכנות לשלם על כל פגיעה, בעזרת אילו טענות הם מנסות למוטט אותה ומהי צורת הפעולה של החברה. לכן, כיום, כאשר מגיע לקוח למשרדה, יחד עם שמיעת התיק היא כבר 'שומעת' מה יטען הצד השני ויודעת להשיג חוות דעת ולהיערך מראש לכל הטענות.

"אני יודעת מה יגיד הצד השני ומכוונת את התביעה בהתאם, כמו כן אני יודעת מהם הסכומים המתאימים לכל פגיעה ולא נותנת ללקוחות שלי להסתפק בפחות. אילו, תסכימו איתי, החלקים החשובים ביותר בתביעה".

המדור בחסות עו"ד דקלה ואנונו המתמחה בתיקי רשלנות רפואית, נזיקין ותאונות דרכים. להתייעצות ללא עלות ניתן ליצור קשר בטלפון: 0525610165

כתבו עלינו

המנתח האסתטי חורר את אפה של הצעירה וגרם לצלקת לצמיתות
מאקו
טיפולים כירורגיים וניתוחים
אשת
המנתח חורר את אפה של המנותחת וצילק אותה
השבוע בדרום
המנתח חורר את אפה של המנותחת
יופי
הניתוח הצליח החולה סובל
משפחה
תביעה: המנתח האסתטי חורר את אפה של הצעירה וגרם לצלקת לצמיתות
מאקו

יש לכם שאלה?

גובה הפיצויים משתנה בהתאם לחומרת הנזק, הוצאות רפואיות, אובדן הכנסה, כאב וסבל ועוד. כל מקרה נבחן לגופו.

תקופת ההתיישנות לתביעות רשלנות רפואית היא לרוב שבע שנים מיום האירוע. עם זאת, ישנם מקרים בהם ניתן להאריך את התקופה, כמו במקרים בהם הנזק התגלה מאוחר יותר.

העלויות כוללות שכר טרחת עורך דין, עלויות חוות דעת רפואיות, אגרות בית משפט ועוד. חשוב להתייעץ עם עורך דין מומחה בתחום כדי לקבל הערכה מדויקת של העלויות.

יש להציג ראיות לכך שהייתה סטייה מסטנדרטים רפואיים מקובלים ושכתוצאה מכך נגרם נזק ממשי למטופל. הראיות המרכזיות הינן התיעוד הרפואי וחוות דעת של מומחה רפואי הקובעת כי הטיפול שניתן היה רשלני וגרם לנזק לנכות או למוות.

מקרים נפוצים כוללים ביצוע ניתוח באיבר הלא נכון, פגיעה באיברים סמוכים, השארת חפצים כירורגיים בגוף המטופל, ניהול לקוי של הרדמה ותקלות טכניות בציוד רפואי.

רשלנות רפואית בניתוח היא מצב בו רופא או צוות רפואי אינם נוקטים במידת הזהירות, המיומנות והמקצועיות הנדרשות במהלך ביצוע ניתוח, וכתוצאה מכך נגרם נזק למטופל נכות ואף מוות.

דילוג לתוכן