עמוד הבית » תחומי התמחות » רשלנות רפואית בילודים
לידה הוא תהליך מרגש וברוב המקרים מסתיימים באופן תקין ובהתרגשות רבה. אולם ישנם מקרים למרבה הצער בהם ישנה רשלנות רפואית אצל היילוד לאחר הלידה, הגורמים לנזקים קשים לילוד כגון: שיתוק מוחין- C.P נכות קשה, נזק מוחי, או אפילו מוות לילוד.
רשלנות רפואית בטיפול בילודים אחרי הלידה היא מחדל חמור מאין כמוהו אשר נוטה להסתיים ברבים מן המקרים, בנזקים משמעותיים מאוד המשפיעים באופן שלילי ביותר על מצבו הבריאותי והתפקודי של הרך הנולד לשארית חייו. מטבע הדברים, יילוד שלא זכה לקבל טיפול רפואי הולם בסמוך ללידתו והפך לחולה, נכה או מוגבל תפקודית בשל כך, הופכים תלויים בהוריהם וביתר בני משפחתם למשך שנים רבות.
אם נגרם נזק ליילוד בעקבות רשלנות רפואית בהיריון, בלידה או לאחר הלידה הדבר יכול לזכות את היולדת או ההורים באפשרות להגיש תביעה ברשלנות רפואית ולקבל פיצויים משמעותיים בשווי של מיליוני שקלים, פיצוים היכולים לסייע להורים באופן משמעותי לגידול הילד במשך כל חייו.
משרדנו מומחה בטיפול בתביעות רשלנות רפואית בהיריון, בלידה ולאחר הלידה, אנחנו כאן, בשבילכם! צרו קשר עוד היום וקבלו את הכלים וההכוונה המתאימה והסבר על תהליך הגשת התביעה בצורה עניינית ומסודרת.
ברשלנות רפואית בילודים, קיימים מקרים מוכרים ונפוצים, במידה וקרה לך אחד או יותר מהמקרים שנמנה כאן או אפילו מקרה דומה, אנו מציעים לך ליצור קשר עם משרדנו.
פריקה מולדת של פרק הירך –D.D.H – הינה פריקה או נקיעה מולדת של פרקי הירכיים או אחד מהם באופן שראשי עצמות הירך אינם במנח נכון בתוך פרקיי הירכיים.
לאחר הלידה הצוות הרפואי צריך לבדוק את התינוק בבדיקה קלינית ובמקרה של חשד ל- D.D.H יש לבצע בדיקת אולטרסאונד או להפנות את ההורים לבצע אולטרסאונד בקופה.
אם נולד ילד הסובל מ- D.D.H והוא לא אובחן מיד לאחר הלידה, יתכן ואתם זכאים להגיש תביעה ברשלנות רפואית.
"אני צריכה שתעזרי לי להגיש תביעה לביטוח לאומי", אמרה האישה שהגיעה אלי באותו בוקר. היא הובילה לפניה עגלה סיעודית ובתוכה תינוק חולה. "CP?" שאלתי. היא אישרה. התיישבנו לשיחה. היא הוציאה את הטופסיאדה, אני התחלתי למלא בסיס להגשת התביעה. השעה חלפה במהירות ובסופה ידענו שעוד יהיה בסדר, יש לה את כל מה שהיא צריכה בשביל לקבל את הקצבה. הכל עניין של זמן ולהערכתי הוא גם לא יהיה ארוך.
"ממה נגרם הCP?", שאלתי בשעה שנפרדנו.
"הוא נולד ככה, פג וסובל משיתוק מוחין", השיבה קצרות.
נורות אזעקה עלו במוחי באחת. "את יודעת, כאשר פג נולד עם בעיה, ייתכן ומשהו במהלך הלידה או החודשים שלפניה לא היו תקינים", אמרתי.
"לא נראה לי, הרופאים לא אמרו לנו כלום".
"אז כדאי לבדוק האם אין פה מקרה של רשלנות רפואית. אם אכן ניתן היה למנוע את המצב בית המשפט יכול לפסוק לך סכומים ניכרים שיסייעו לך בגידול הילד", הסברתי.
"ותוכלי לטפל בזה?" תקווה עמדה בעיניה של האישה.
"אוכל", השבתי ושוב נכנסנו פנימה, יושבות על התביעה החדשה.
חודשיים חלפו ואנחנו מצאנו את עצמינו עמוק בתוך משפט המסתמן לכיוון פיצוי בסך שני מיליון שקלים.
האם כל פגות היא סיבה לתביעה?
בהחלט לא. כל תינוק שנולד מתחת לגיל 37 שבועות נחשב פג אבל רוב התינוקות לא יישאו איתם נזק מן הלידה המוקדמת וככאלו לא יהוו עילה לתביעה. רק תינוק שנגרם לו נזק בעקבות הפגות מאפשר לבדוק האם היה כאן חוסר ערנות של הצוות הרפואי או התנהלות לא נכונה של הצוות המיילדותי, ויש עילה לתביעה.
מהם הדברים שעלולים לגרום לפגות ומהווים עילה לתביעה?
ישנן סיבות רבות, אתן דוגמאות; כאשר אם מחכה ללידה של יותר מתינוק אחד, הרופאים צריכים לעקוב אחריה בזהירות כיוון שלידה של יותר מתינוק אחד מזניקה את הסיכון לפגות, במידה ולא התבצע מעקב כנדרש והילדים אכן נולדו פגים ניתן להגיש תביעה על כך.
לעיתים, כאשר רופא אינו מבחין במבנה מסוים ומבצע הליך כירורגי נדרש עלול להיוולד פג ובמקרים אחרים יש לאם נטייה לקרישיות יתר ויש ללוות את התקופה שלפני הלידה בנתינת טקסטן, כל הטיפולים הללו, במידה ולא ניתנו והתינוק אכן נולד פג עם השלכות לפגות, מהווים עילה לתביעה.
גם יולדת שהגיעה לבית החולים בזמן בו התינוק מוגדר עדיין כפג וצוות בית החולים לא עשה הכל כדי לעכב את הלידה ולהביא להבשלת הריאות, מהווים עילה לתביעה.
מצבי סיכון שהיו אמורים להיות מטופלים במנוחה או במינימום מאמץ, לא אובחנו בזמן והשליכו על מצבו של הילד, נחשבים גם הם לרשלנות רפואית.
אלו לקויות יכולות להיווצר כתוצאה מפגות?
שיתוק מוחין, עיכוב התפתחותי, דימומים בכלי הדם, בעיות נשימה, פגיעה מוחית, מחלות זיהומיות בעקבות מערכת חיסון בלתי בשלה, פגיעה חושית או פיגור שכלי. עם זאת, אל דאגה, רוב הפגים מתפתחים היטב ויוצאים מכלל סכנה.
למה התביעות בנושאי הפגות נסובות על סכומים גבוהים כל כך?
כיוון שהן באות לשקלל הן את הנזק שייגרם להורים מכאן ועד מאה ועשרים של הילד והן את הצרכים המיוחדים שיידרשו לו בעקבות הפגיעה. כאשר לוקחים טווח זמן של חיים שלימים ומחשבים את עלות העזרים המיוחדים שיידרשו לילד במהלכם, התאמת הדיוק שתידרש, עלות העזרה הצמודה והפסד ימי העבודה שייגרמו להורים, מגיעים לסכומים עצומים של מיליוני שקלים. מתשלום זה, אגב, לא ירדו אחוזי מס הכנסה וההורים יוכלו לתעל אותו לטובת הילד.
טיפים שלמדתי מן התביעות:
מהי המומחיות המיוחדת שכדאי לחפש אצל עורכי דין המתמחים בתיקי רשלנות רפואית?
קודם כל חשוב לוודא כי לעורכת הדין ישנה התמחות ספציפית בענייני רשלנות רפואית. מעבר לזה, ישנה מעלה מיוחדת שניתן למצוא במשרד של עורכת הדין דקלה ואנונו. עו"ד ואנונו עבדה בעבר בצידם של הפוגעים. היא עבדה בחברות הביטוח של הרופאים ולמדה בדיוק מהם המחירים שהחברות מוכנות לשלם על כל פגיעה, בעזרת אילו טענות הם מנסות למוטט אותה ומהי צורת הפעולה של החברה. לכן, כיום, כאשר מגיע לקוח למשרדה, יחד עם שמיעת התיק היא כבר 'שומעת' מה יטען הצד השני ויודעת להשיג חוות דעת ולהיערך מראש לכל הטענות.
"אני יודעת מה יגיד הצד השני ומכוונת את התביעה בהתאם, כמו כן אני יודעת מהם הסכומים המתאימים לכל פגיעה ולא נותנת ללקוחות שלי להסתפק בפחות. אילו, תסכימו איתי, החלקים החשובים ביותר בתביעה".
…ילד שנולד נכה או אדם שעבר טיפול כושל, מותירים את המשפחה כולה כאובה ושבורה. לצד הקושי הבריאותי והתמודדות המייסרת, נקלעים בני המשפחה לקושי כלכלי, הוצאות והליכים שלא חשבו עליהם. חשוב לדעת שלפעמים אפשר אחרת. מותר לנו לעמוד על זכותנו ולקבל את המגיע לנו על כל רשלנות רפואית או טיפול שלא צלח.
עו"ד דקלה ואנונו עוסקת כבר למעלה מ-12 שנה בתחום ומתמחה בתיקי 'רשלנות רפואית', גם כאלה המוגדרים כמסובכים ומורכבים. במסגרת עיסוקה, מטפלת עו"ד ואנונו במגוון רחב של בעיות מתחומי הרפואה השונים, כגון: כירורגיה, אורתופדיה, רפואת שיניים, לידה וטרום לידה, ובתיקים מורכבים יותר כגון: איחור באבחון של מחלות קשות, ועוד. לאחר שנים שבהן ייצגה ואנונו את הצד הנתבע, קרי: רופאים, בתי חולים, קופות חולים, ומרפאות פרטיות, היא עברה לאחרונה לייצג את הצד התובע – המטופלים. עובדה זו מעניקה לה כיום יתרון רב בייצוג הצד התובע, משום שכבר בשלב שמיעת הטענות של התובע היא יכולה לצפות את הטענות שיטען הצד שכנגד ולהיערך אליהן.
עו"ד ואנונו מגישה לנו את המדריך הבסיסי לתביעות משפטיות בנושאים רפואיים:
תביעה בגין נכות מולדת. ילדים רבים נולדים עם נכות, קלה או חמורה. בהרבה מקרים מדובר ברשלנות של רופאים שליוו את התהליך עד ללידה או בלידה עצמה, שלא שמו לב או שלא העירו את תשומת לב ההורים, או שלא נתנו את ההנחיות המתאימות. הנכות מזמנת התמודדות משמעותית לילד עצמו ולסובבים אותו. הצעד הראשון הוא פניה לייעוץ עם עו"ד שמתמחה בתיקי רשלנות רפואית, על מנת לבחון את המקרה מכל צדדיו ולהסיק אם ניתן להגיש תביעה. בשלב הראשון ישיג עורך הדין את החומר הרפואי ויעבירו למומחה על מנת לבחון אם היתה רשלנות רפואית בתקופת טרום הלידה או במהלכה.
היו ערניים לחוק ההתיישנות. בכל מקרה רפואי פנו בהקדם האפשרי לייעוץ משפטי. באירועים רפואיים רבים חל חוק התיישנות המאפשר לתבוע רק עד שבע שנים מזמן האירוע. במקרה זה הזמן פועל לרעתכם ויש לפעול כמה שיותר קרוב לאירוע.
אל תוותרו אל חוות דעת שניה. אם מתעורר בכם ספק במהלך הטיפול לגבי איכות הטיפול הרפואי, מומלץ לפנות לחוות דעת שניה על ידי רופא נוסף.
הכירו את התהליך. תהליך התביעה מתנהל בהתאם לשלבים הבאים: האדם פונה לייעוץ משפטי של עו"ד לצורך בחינת אפשרות להגשת תביעה. אחרי שהתביעה מוגשת יחד עם חוות הדעת המקצועית, הנתבעים מגישים כתב הגנה וחוות דעת מטעמם. בית המשפט יכול להורות לצדדים להגיש תחשיבי נזק ואחרי יכול להציע הצעת פשרה או לחלופין להפנות לגישור או דיאלוג בין שני הצדדים על מנת לסיים בפשרה.
פשרה מחוץ לכותלי בית המשפט. עורך דין טוב יכול לבחון אם אפשר לסיים את העניין מחוץ לבית המשפט, ואם ניתן להימנע מהגשת תביעה. לקוחות חרדיים רבים שפונים אלי מבקשים להימנע מהגשת תביעה כצעד ראשון. מכיוון שאני מכירה את הגורמים הרלוונטיים מהצד השני של המתרס, אני יודעת כיצד לגשת אליהם ולהגיע לפשרה רצויה לטובת הלקוח.
הסטטיסטיקה פועלת לטובת התובע. סטטיסטית , 95 אחוזים מהתיקים שמגיעים להליך משפטי מסתיימים בפשרה מחוץ לכותלי בית המשפט. כמומחית בתחום אני בוחנת היתכנות של פניה לגישור לפני כן, כאמור, אך כל מקרה לגופו ואין תביעה דומה לרעותה.
תיקי רשלנות רפואיים מניבים סכומים גבוהים במיוחד. רבים מאיתנו לא מודעים לכך שתיקים בנושאי רשלנות רפואית יכולים להיות משמעותיים מאד מבחינת גובה הפיצוי. מציאות זו נכונה בכל תחום רפואי: החל משתלים בשיניים, ניתוחים, נכות מולדת, שיתוק מוחין ועוד.
קביעת גובה התביעה משוקללת בהתאם להיבטים רבים. כשאנו מגישים תביעה אנו יודעים לחשב ולהעריך כמה שווה כל תיק, כאשר ההערכות כוללות היבטים רבים: הוצאות רפואיות, עזרה צד ג', ניידות, הפסדי השתכרות בעבר ובעתיד- בהמשך החיים.
שמרו על חומרים רפואיים. מומלץ מאד לשמור קבלות, חשבוניות וכל מסמך רפואי רלוונטי. למרות שאחר כך אפשר להוציא כל מסמך, לעיתים התהליך מורכב ויש צורך בצו מבית משפט. לכן תעדו כל מסמך ושמרו במקום ספציפי.
עו"ד מקצועי לתביעות רפואיות אמור להתמצא בתחומי הרפואה. למעלה משתים עשרה שנה אני מסתובבת בין רופאים, ואף ייצגתי אותם מול התביעות, כך שבמשך הזמן הזה שמעתי, התייעצתי ולמדתי המון בתחום הרפואה. כמובן שאלו הישגים שנרכשים עם השנים ואחרי קריאה של אלפי חוות דעת רפואיות. במקביל, יש רופאים מתחומים שונים, שאיתם אני מתייעצת לפני שאני מחליטה אם להגיש את התביעה, שהרי בכל תיק כזה צריך לצרף חוות דעת רפואית. לסיכום, אפשר לומר שרכשתי ידע רפואי לא מבוטל, הנחוץ מאוד למי שמתעסק בתיקי רשלנות רפואית. ידע כזה חשוב מאד לסיכויי ההצלחה של התביעה.
…"לפני תקופה קצרה הגיעו אלי זוג הורים עם פעוטה בת שלוש. ילדה מתוקה בעלת תלתלים זהים ועיניים תכולות, אבל חולה ומוגבלת. היא סובלת משיתוק מוחין (CP). הם פנו אלי בשביל להגיש בקשה לקצבה מטעם הביטוח הלאומי בגלל הלקות שלה. מאמינים שההכנסה החודשית תסייע להם בהוצאות הכבדות שגובה הטיפול בילדתם. מכשור רפואי, סייעת צמודה, טיפולים ואבחונים רבים. כששאלתי אותם מה גרם לשיתוק המוחין שלה, הם השיבו שהיא נולדה פגית. המשכתי לשאול מה ההיסטוריה הרפואית של האם, והתברר שגם בלידות הקודמות היו לה לידות מוקדמות, אבל אז, בשונה מהלידה האחרונה, הרופאים נתנו לה תרופות שונות להבשלת ריאה ולעיכוב התהליך. כשנכנסתי לנבכי המקרה הבנתי כי יש פה עילה רצינית לתביעה, וייתכן שלזוג ההורים ממתין סכום כסף גדול, שיפתור להם את המצוקה הכלכלית מהיסוד ויבטיח לילדה חיים מאושרים יותר ועתיד מסודר כלכלית".
כל תינוק ביומו הראשון נראה עולל זעיר, מיניאטורי וחסר ישע, מה קורה כשהוא נולד טרם זמנו ומשקלו זהה לחבילת סוכר? מה צופה לו העתיד והאם ניתן היה למנוע את המצב מראש? עו"ד דקלה ואנונו מספרת על ההתמודדות המורכבת של חלק מהפגים ועל מהלכים משפטיים שיצאו לדרך בעקבות נזקי פגות שונים.
עו"ד דקלה ואנונו עוסקת כבר למעלה מ12 שנה בתחום ומתמחה בתיקי 'רשלנות רפואית', גם כאלה המוגדרים כמסובכים ומורכבים. במסגרת עיסוקה, מטפלת עו"ד ואנונו במגוון רחב של בעיות מתחומי הרפואה השונים כגון: כירורגיה, אורתופדיה, רפואת שיניים, לידה וטרום לידה, ובתיקים מורכבים יותר כגון: איחור באבחון של מחלות קשות, ועוד. לאחר שנים שבהן ייצגה ואנונו את הצד הנתבע, קרי: רופאים מטעם המדינה, בתי חולים, קופות חולים, ומרפאות פרטיות, היא עברה לייצג את הצד התובע – המטופלים. עובדה זו מעניקה לה כיום יתרון רב בייצוג הצד התובע, משום שכבר בשלב שמיעת הטענות של התובע היא יכולה לצפות את הטענות שיטען הצד שכנגד ולהיערך אליהן.
האם פגות היא עילה לתביעה?
"לא תמיד". משיבה ואנונו. "אם נגרם נזק בעקבות הפגות ומשהו ביילוד איננו תקין, ניתן לפנות לתביעה. יש מקרים רבים שפגות מתרחשת בעקבות חוסר ערנות של הצוות הרפואי שתפקידו לעקוב אחר האם לכל אורך הדרך, ויש פעמים שהכשל נוצר בעקבות חוסר התנהלות נכונה של צוות המיילדותי.
"לפעמים האישה סובלת מהיסטוריה של לידות מוקדמות, והצוות הרפואי אמור להיות ערני לכך ולבדוק אם מדובר בקרישיות יתר ולתת קלקסן, או מדובר במבנה קצר בו ניתן לטפל ביעילות. במקרים רבים יש צורך במנוחה מוחלטת ומינימום מאמץ. לעיתים גם לידת תאומים יוצרת סיכון מוגבר לפגות.
אלו לקויות יכולות להיווצר כתוצאה מפגות?
"כל לידה לפני הזמן נחשבת לפגות. למרבה הנס פגים רבים מתפתחים כראוי ויוצאים מכלל סכנה, אך במקרים מסוימים עלולות להיווצר בעיות בריאותיות שונות כמו: עיכוב התפתחותי, שיתוק מוחין, פגיעה מוחית, מחלות זיהומיות בעקבות מערכת חיסון לא בשלה, דימומים בכלי הדם, בעיות נשימה, פיגור שכלי ופגיעה בחושים שונים.
אם חלילה הפג שנולד סובל מקשיים שונים, מה כדאי לעשות בשביל לצאת לתהליך תביעה?
"אם אכן נגרם נזק בעקבות הפגות, מומלץ לפנות לעו"ד שמתמחה בתחום רשלנות רפואית. הוא יוציא את התיק הרפואי של האם והיילוד מבית החולים וישיג מהקופה או הרופא המטפל את מהלך המעקב בכל תקופת טרום הלידה. עורך הדין יבחן יחד עם גורמי מקצוע אם יכלו לפעול אחרת, לטפל באם לפני הלידה, למנוע את הפגות ולתת פתרונות שונים. במידה שיש עילה לתביעה, מתחיל תהליך די ממושך אבל שכרו בצידו. ניתן להשיג פיצויים בסכומים אדירים, כאלו שיכסו רטרואקטיבית את כל ההוצאות ויסייעו לו להמשך.
לפני תקופה הייתי שותפה לתהליך תביעה מורכב ומפתיע של זוג הורים חרדיים שנדרשו לטיפולי פוריות ונולדו להם תאומים פגים. הם תבעו בעזרתנו את הצוות הרפואי שטיפל בהם על כך שלא יידע אותם על הסיכונים הכרוכים בלידת תאומים. השופטת פסקה להם סכום אסטרונומי של 15 מיליון שקל…
"הפיצוי מגלם בחובו את כל מהלך החיים של הילד, תוך התייחסות לכל הפרמטרים: הפסד השתכרות לאורך כל תוחלת חייו, עזרה צד ג', אפוטרופסות, אביזרים רלוונטיים, ניידות, כאב וסבל ועוד. הסכום הזה יכול לסייע למשפחה ולילד לצלוח את האתגרים הרבים שעומדים לפתחו, ולהבטיח לו בעז"ה עתיד ורוד יותר…".
…מכמיר לראות את יוסי ואמו ממתינים מדי בוקר להסעה שתיקח אותו אל מוסד הלימודים המיוחד בו הוא לומד. אמא של יוסי היא אשה מלאת אמונה, ברור לה שזהו רצון השם ומסלול החיים והקושי שלה נגזרו עליה במדויק משמים. אבל בשיחה מלב אל לב היא מספרת על היום בו נולד יוסי, ולפתע מתברר שיש מי שפשע ברגעים הקריטיים ביותר, ויוסי הוא קרבן של רשלנות רפואית. "כמובן שאי אפשר להחזיר את הגלגל אחורנית", אומרת עורכת הדין דיקלה ואנונו המתמחה ברשלנות רפואית, "אבל בהחלט אפשר לדרוש פיצוי, שיאפשר לאמא של יוסי להעניק לו טיפול טוב יותר ולפתוח בפניו אפשרויות גדולות יותר".
מה שרואים משם
הרזומה של עורכת הדין דיקלה ואנונו אינו מותיר מקום לספק; היא מכירה היטב את החומר ויודעת היטב כיצד פועלים הדברים גם מן העבר השני, פשוט בגלל העובדה שהיא היתה שם.
"כבר לפני שבע עשרה שנה התחלתי לעבוד בתחום הרשלנות הרפואית, במשרד עורכי דין שייצג דווקא את הצד של הממסד הרפואי", מספרת דיקלה. "כמי שהיתה שם וחוותה את הלך המחשבה ודרכי הפעולה של בתי החולים וקופות החולים – קיבלתי הכשרה מצוינת לתפקיד אותו אני מגלמת כעת"…
ואמנם, מרגע שהפכה לעצמאית החלה דיקלה להקדיש את שעותיה כעורכת דין לטיפול בפיצוי לנפגעי רשלנות רפואית בכלל לילדים שנפגעו מרשלנות כזו – בפרט.
כשהרופאים רגועים מדי
אין ספק שבין תפקידיהם של הרופאים נמצא המעקב. הרופאים הם אלו שאמורים להפנות את הלקוחות לבדיקות תקופתיות, לפענח את התוצאות ולהחליט האם עליהם לנקוט פעולה או לא. בתקוה שלפני לידה הבדיקות הללו הן קריטיות משום שיש להן משמעות עמוקה למצבו הבריאותי של היילוד. רותי, שהתכוננה ללידת תאומים, היתה מודעת לכך וערכה בקפדנות את כל הבדיקות אליהן שלח אותה הרופא.
אלא שכאשר הורתה אחת התרביות על זיהום, לא התייחס הרופא לממצא המדאיג ורותי לא קיבלה טיפול. עד מהרה היה עלי להתאשפז, וגם בבית החולים, שם הגישה את כל תוצאות הבדיקות – התעלמו משום מ מן התוצאה החריגה והזועקת.
התאומים שנולדו בשבוע עשרים ושש הוכנסו בבהילות לטיפול נמרץ, ורק אז החלו לקבל את האנטיביוטיקה הדרושה להם. למרבה הצר אחד מהם נפטר כעבור יומיים ואילו השני נפגע משיתוק מוחין כיוון שלא זכה בטיפול המיטבי הנדרש. הכאב והצער חרטו את רישומם במשפחה הצעירה, שהפכה בין יום למשפחה שכולה, שגם נושאת את עול הטיפול בילד פגוע. רותי ובעלה קיבלו את דין שמים באהבה, הטו שכמם לים המטלות והמשיכו בחייהם בשקט…
מגיע לכם פיצוי!
"אין ספק שטיפול בילד פגוע עולה הון," מסבירה עורכת דין דיקלה, "גם אם הורים נושאים את סבלם באמונה ובקבלת הדין עדיין, הפיצוי הכספי שמגיע להם על פי כל דת ודין יכול לסייע להם הן בטיפול בילד עצמו והן בהקלה על המשפחה כולה. במקרים כאלו ואחרים חשוב מאוד לבדוק האם יש היתכנות של רשלנות רפואית, ואם כן – ניתן לקבל פיצוי שיכול להגיע למיליונים רבים שאמור לפצות על אובדן השתכרות, כאב, סבל, עזרה, אביזרים ועוד".
כדי להגיש תיק כזה מול גופים כמו בתי חולים, נדרשים ניסיון רב, נחישות והתמדה. מאלו יש לעורכת דין דיקלה בשפע.
"את התיק של רותי, אם התאומים הגשתי לבית המשפט המחוזי כשהוא מגובה בשלוש חוות דעת של רופאים בכירים, כולם פרופסורים מהשורה הראשונה בתחום," משתפת דיקלה, "מאחר וייצגתי בעבר רופאים – אני יודעת מראש אלו טענות יטענו נגד הורים ומתכוננת להן מראש!"
כתוצאה מהעבודה המקצועית והמיומנת זכתה משפחתה של רותי בפיצוי גבוה מאוד.
פועלים עכשיו!
"חשוב לדעת שתביעות על פגיעות בלידה ניתן להגיש עד גיל שבע בלבד", אומרת דיקלה, "כך שגם אם יש לכם ספק, כדאי לפנות ליעוץ מקצועי האם ניתן להגיש תביעה. תשעים אחוזים ממקרי שיתוק המוחין בילודים הם כתוצאה מחוסר חמצן בלידה, ולא פעם התערבות רפואית היתה יכולה למנוע זאת! חשוב לי לציין שהרשויות מתייחסות כיום בכובד ראש, וכל תביעה נבדקת לגופה".
אם אתם חשים שנפגעתם מרשלנות רפואית, פנו לעו"ד דיקלה ואנונו, טל: 052-5610165 רחוב פיק"א 13 ראשון לציון.
…רשלנות רפואית ביילודים עשויה ללבוש צורות רבות ולהסתיים בנזק שנגרם ליילוד בלידה טראומטית, כתוצאה מפגות או ממום עוברי שלא אותר בהיריון. כך תיערכו להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית
היא נכנסה אלי מבולבלת ונסערת. "הבן שלי, זה שכאן בעגלה…", היא אמרה ופרצה בבכי. הבטתי בו, ילד מתוק, מטופח, תכול עיניים ובעל קושי בולט. "שיתוק מוחין?", שאלתי. "שיתוק מוחין – CP", היא אישרה. "הכל היה כל כך יפה!", אמרה מתוך הדמעות. "תשעה חודשים של ציפייה, לידה שהתחילה מקסים ופתאום הפרעות בדופק ומצוקה. התחילו להריץ אותי מכאן לשם והנה הקטנצ'יק שלי נולד כך. פגוע".
"אני רוצה להעלות את איכות החיים שלו וללכת איתו למומחים שיקדמו אותו עד הקצה, אבל הכל עולה כל כך הרבה כסף. אך עוד לפני שנדבר על ההוצאות החריגות, מאז שהקטנצ'יק נולד עזבתי את עבודתי בבית הספר, הוא דורש את כל כולי וצריך כל כך הרבה עזרה. אנחנו חיים עכשיו מן המלגה של הכולל ועוד לפני שאנחנו מוציאים שקל על טיפולים, קשה לנו".
היה לה קשה להתמקד בעיקר ואני ישבתי איתה בסבלנות והחזרתי אותה שוב ושוב אל תחילת התיק. בודקת הכל ושמחה לבשר לה שיש קייס. נראה שבית הרפואה לא התייחס למצוקה מוקדם מספיק, ואנחנו יכולות להעביר את התיק לרופא מומחה שיביע את דעתו. "ומה זה אומר לי?", שאלה האישה בקול קטן. "זה אומר שאני מקווה שנוכל להתקדם לתביעה, ומדובר בפיצוי של מיליוני שקלים רבים מאוד". "מיליונים?", הסתחררה האישה, אך לאחר רגע הזדקפה: "אבל מי ישלם אותם? אני לא רוצה שבגללי בית הרפואה יפשוט רגל". "תנוח דעתך", אמרתי, "כל הרופאים ובתי החולים מבוטחים על ידי חברות ענק מחו"ל והן אלו שישלמו את הכסף, בית החולים בו שהית לא יינזק בכלל".
האישה לא ידעה איך להודות. היא חשבה על כמה אלפים, אולי עשרות לכל היותר, והנה אני מדברת איתה על מיליונים. מיליונים שיוכלו להעמיד אותה ואת משפחתה על הרגליים ולהעניק לבנה הקטן את הטיפול המיטבי.
רשלנות רפואית אצל יילודים
רשלנות רפואית היא חריגה מפרקטיקה רפואית סבירה. במילים פשוטות, רשלנות היא נזק חריג שנגרם בשל בדיקה לא מספיק מעמיקה או פעולה בלי שיקול דעת או התייעצות. לא כל נזק נחשב רשלנות רפואית. במקרה שרופא הפעיל שיקול דעת, חשב ושקל והתנהג לפי הנהלים, גם אם נגרם נזק הוא לא ייחשב לרשלנות. רק במצב שרופא סטה מן הנהלים המקובלים, ממה שנהוג בבית חולים בו הוא עובד או ממה שמקובל בספרות הרפואית, ניתן להגדיר את המקרה כרשלנות רפואית.
רשלנות רפואית אצל יילוד יכולה להיחשב באחד משלושה אופנים: נזק שנוצר כתוצאה מלידה טראומטית, נזק שנוצר כתוצאה מפגות שניתן היה למנוע ונזק שנוצר בעקבות מום שלא אותר או לא נמסר עליו דיווח בחודשי הציפייה ללידה.
בין הנזקים שניתן לבדוק ביחס אליהם היתכנות הגשת תביעה אפשר למצוא: מומים מולדים, חור בלב, תסמונות, שיתוק מוחין, פרע כתפיים המכונה 'תסמונת הרב', נזקים שנגרמו בעקבות סיבוכי לידה שניתן היה למנוע, סיבוכים שנגמרו עקב פגות במקרים שבהם ניתן היה לעכב את הלידה ועוד.
מעבר לזאת, ישנו פסק דין תקדימי שניתן לפני מספר שנים לזוג חרדי, הורים לשלישיה ששניים מהם נולדו עם CP. במקרה זה ההורים תבעו את הרופאים על כך שלא אמרו להם עוד במהלך הטיפולים כי לידת שלישיה עלולה לגרום לסיבוכים אצל הילדים. השופטת, שבתחילה חשבה לדחות את התביעה, קיבלה אותה לבסוף והשיתה על חברת הביטוח תשלום פיצויים בסך חמישה עשר מיליון שקלים.
מה צריך לעשות כדי לגשת לתביעה?
כדי להתכונן להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית יש צורך להוציא את החומר ממהלך הלידה, להוציא את החומר הרפואי שמצביע על הנזקים שנגרמו לילד ולפנות למומחה רפואי.
כמה זמן אורכת התביעה?
בדרך כלל תביעה שאינה מסתיימת בפשרה מוקדמת יכולה לארוך בין שלוש לחמש שנים, לכן מומלץ לסיים את תיקי תביעה בפשרה מהירה יותר מחוץ לכותלי בית המשפט.
האם להורים שקוראים את הדברים עכשיו ובנם כבר גדול יש מה לחשוב על תביעה?
נזק שקרה במהלך הלידה מאפשר תביעה עד שהילד מגיע לגיל 25. נזקים שנגרמו בגין פגות ניתן לתבוע עד גיל 7 בלבד.
האם להורים לילד נכה יש טעם לגשת לתביעה?
לא תמיד, אבל תמיד שווה לבדוק. אצלנו לא גובים תשלום על הבדיקה ואין מה להפסיד.
מהי המומחיות המיוחדת שכדאי לחפש אצל עורכי דין המתמחים בתיקי רשלנות רפואית?
קודם כל חשוב לוודא כי לעורכת הדין ישנה התמחות ספציפית בענייני רשלנות רפואית. מעבר לזה, למשרד של עורכת הדין דקלה ואנונו ישנה מעלה מיוחדת. עו"ד ואנונו עבדה בעבר בצידם של הפוגעים. היא עבדה בחברות הביטוח של הרופאים ולמדה בדיוק מהם המחירים שהחברות מוכנות לשלם על כל פגיעה, בעזרת אילו טענות הם מנסות למוטט אותה ומהי צורת הפעולה של החברה. לכן, כיום, כאשר מגיע לקוח למשרדה, יחד עם שמיעת התיק היא כבר 'שומעת' מה יטען הצד השני ויודעת להשיג חוות דעת ולהיערך מראש לכל הטענות.
"אני יודעת מה יגיד הצד השני ומכוונת את התביעה בהתאם, כמו כן אני יודעת מהם הסכומים המתאימים לכל פגיעה ולא נותנת ללקוחות שלי להסתפק בפחות. אלו, תסכימו איתי, החלקים החשובים ביותר בתביעה".
עו"ד דיקלה ואנונו מתמחה בתיקי רשלנות רפואית, ביטוח לאומי ותאונות דרכים.
…מקרים נפוצים כוללים: אי אבחון מצוקה בילוד, טעויות במתן תרופות, וטעויות במהלך ניתוחים.
השפעה כלכלית ורגשית כוללת עלויות טיפול רפואי מתמשך, התאמות בסביבה הביתית, ותמיכה רגשית למשפחה.
תקופת ההתיישנות להגשת תביעה היא בדרך כלל שבע שנים ממועד האירוע, אך ישנם חריגים. כגון רשלנות רפואית אצל ילודים שניתן להגיש עד 25 שנה.
גובה הפיצויים משתנה בהתאם לחומרת הנזק ולנסיבות המקרה, ויכול להגיע לסכומים גבוהים מאוד.
מסמכים נדרשים כוללים תיקים רפואיים, חוות דעת מומחים, ודוחות רפואיים נוספים.
תהליך הגשת תביעה כולל הגשת כתב תביעה לבית המשפט, צירוף חוות דעת רפואיות, והמתנה להחלטת בית המשפט.
הצעדים הראשונים כוללים פנייה לעורך דין המתמחה בתחום, איסוף מסמכים רפואיים, וקבלת חוות דעת רפואית.
הוכחת רשלנות רפואית כוללת שלושה יסודות: התרשלות, נזק, וקשר סיבתי בין ההתרשלות לנזק.
נזקים כתוצאה מרשלנות רפואית בילודים יכולים לכלול נזקים נוירולוגיים, שיתוק מוחין, נזקים פיזיים אחרים, ואף מוות.
רשלנות רפואית בילודים מתייחסת למקרים בהם אנשי מקצוע רפואיים מבצעים טעויות במהלך האבחון, הטיפול או הניתוחים, אשר גורמות לנזק לילוד.