נזיקין

נזיקין

נזיקין

תאונות תמיד קורות באופן מפתיע, אף אדם לא מוכן לתאונה, קיימים תרחישים רבים בעקבותיהם ניתן יהיה לתבוע תביעה נזיקית, ועל כן קיימת חשיבות רבה לפניה לעורך הדין המומחה לתחום זה. בין אם מדובר על הולך רגל שנפגע כתוצאה ממפגע במדרכה או פגיעה בעבודה וכו' הן תמיד טראומטיות, מפתיעות ובין רגע יכולות לשנות את החיים מהקצה אל הקצה, ולהפוך את חייו של המעורב בתאונה ממצב של אדם בריא לנכה קשה. תאונות יכולות לגרום למוות, צליפת שוט, שברים, לפגיעות ראש, לנזק מוחי, לפגיעות בעמוד השדרה, קוודרופלגיה, פרפלגיה, פגיעות רב מערכתיות, ועוד.

מתי ניתן להגיש תביעה

על פי דיני הנזיקין על מנת לקבל פיצוי בגין תביעה נזיקית יש להוכיח רשלנות, קשר סיבתי ונזק. יש להוכיח שהגורם המזיק התרשל, ושקיים קשר בין ההתרשלות לנזק. תביעה כנגד המזיק יכולה להיות כנגד גורם אחד או מספר גורמים, ובהם רשויות, חברות גדולות, חברות ביטוח, המדינה ועוד. בתי המשפט מפצים את הנפגע על הפסד ימי עבודה, כאב וסבל, עזרת צד ג', ניידות, אביזרים רפואיים, התאמת דיור, קנאביס רפואי, תרופות ועוד. הפיצויים בתביעה נזיקית יכולים להיות משמעותיים ולהגיע למיליוני שקלים.

לידיעתך, ניתן להגיש תביעה בעקבות התאונה הן לביטוח לאומי והן לגורם המזיק, ולעיתים גם תביעות לפוליסות פרטיות.

אם קרתה לך תאונה מומלץ לתעד את התאונה, לצלם את התאונה, אם יש עדים לדאוג לקחת מספרי טלפונים, אם יש צורך לפנות למיון, לתעד כל פגיעה רפואית במסמכים רפואיים, לבצע בירורים רפואיים, אם חשים כאב לפנות לרופא להתלונן ולבצע בירור רפואי מקיף. כמו כן, מומלץ כבר בשלב מוקדם לפנות לעו"ד שמתמחה הנזיקין אשר יסייע בתהליך. לצורך הגשת תביעה תצטרך להביא תעודת חדר מיון, תעודות ואישורים רפואיים לרבות אישורי טיפולי פיזיוטרפיה, רפואה משלימה, קבלות וחשבוניות, תלושי שכר .

משרדנו, מטפל גם בתביעות לפוליסות ביטוח השונות כגון פוליסות אובדן אי כושר רפואי, סיעוד וכו'.

משרדנו מומחה בטיפול בנזקי גוף, אנחנו כאן, בשבילכם! צרו קשר עוד היום וקבלו את הכלים וההכוונה המתאימה והסבר על תהליך הגשת התביעה בצורה עניינית ומסודרת.

מקרים בהם ניתן להגיש תביעה

בתביעה נזיקית, קיימים מקרים מוכרים ונפוצים, אשר משרדנו מטפל בהם באופן יום יומי, ומהווים את מרבית התביעות בנזיקין. במידה וקרה לך אחד או יותר מהמקרים שנמנה כאן או אפילו מקרה דומה, אנו מציעים לך ליצור קשר עם משרדנו.

נפילה בעבודה-שגרמה לשבר בירך

בטיפול משרדנו, תביעה של איש הייטק אשר נפל כתוצאה ממפגע בעבודה, בעקבות הנפילה נגרם לו שבר בירך.

תאונת עבודה במאפיה- שגרמה לאובדן אצבע

בטיפול משרדנו, תביעה של עובד במאפיה אשר נקטעה לו האצבע במהלך העבודה במאפיה.

נפילה בפילאטיס

בטיפול משרדנו, תביעה של אישה אשר נפלה ממיטת פילאטיס ונגרם לה שבר בכתף.

נפילה במדרכה-שגרמה לשני שברים

בטיפול משרדנו, תביעה של מורה צעירה שנפלה כתוצאה ממפגע במדרכה, למורה נגרמו שני שברים ביד וברגל ימין.

היעדר טיפול במהלך ההיריון

רשלנות במהלך ההיריון שגרמה לנזק לעובר יכולה להיות גם במידה וסכרת לא מטופלת, יתר לחץ דם, בדיקות דם חריגות, האטות במוניטור, התעלמות מריבוי מי שפיר או לחילופין מיעוט מי שפיר, זיהום שלא אובחן ולא טופל- CMV. הפיצוי בגין היעדר טיפול בהיריון יכול להגיע למיליוני שקלים.

מאמרים מקצועיים בתחום

אובדן שווה כסף

לפני בדיוק שבוע מהיום, תכננה עו"ד דקלה ואנונו לנסוע למירון. היא רצתה להיות חלק מהיופי, הקדושה, האחדות והאווירה המדהימה שפועמת בל"ג בעומר של מירון. אבל מסובב הסיבות הוביל אותה ועוד אלפי עולים, מטעמיו הנסתרים, רק עד לתחנת הדלק הסמוכה. הכניסה למירון נחסמה בגלל אחד המאורעות הקשים והטראגיים ביותר שחווינו אי פעם. 

"הפצעים עוד טריים, הלב שותת דם, האבלים רק עכשיו קמו מהאבל, אבל כבר קיבלתי פניות רבות בנוגע לזכויות החוקיות של פצועים ונפגעים." מספרת הגב' דקלה ואנונו, עורכת דין המתמחה בתיקי רשלנות רפואית, נזיקין ותאונות דרכים. "אני מקבלת טלפונים בסגנון של: הייתי שם, בתוך הזירה,  פוניתי לבית החולים. מגיע לי פיצויים? או: הבן שלי נפגע חרדה, הוא היה וראה ושמע. מישהו נותן לי החזרים על כל הטיפולים הפסיכולוגיים? ועוד שאלות מצמררות מהסוג הזה.

"חשוב לי לספק תשובות לשאלה שעולה בכל מיני צורות: האם יש באירוע מירון עילה לתביעת נזיקין?

התשובה חיובית. 

"היו התראות על הסכנה שבדרכי הגישה במירון. נכון, לאחר מעשה כולם חכמים, ו "אמרתי לכם" מול אנשים שאבדו את חייהם היא חוסר רגישות. אבל היו אזהרות, היו נורות אדומות שהיו צריכות להידלק, היו חוות דעת של מומחים, והייתה גם התעלמות מהם. לכן אפשר להגדיר את מה שהיה במקום כרשלנות.

 כשיש רשלנות, ישנה גם עילה לתביעה. 

במהלך השנים הצטברו התראות חוזרות ונשנות מגורמים שונים, חלקם מקצועיים, על הסכנה שבמירון.

מי בעצם הנתבע באירוע? המשטרה? המדינה?

כאשר יצא דו"ח בדיקה מטעם המדינה ניתן יהיה לדעת מה היה חלקו של כל גורם בשרשרת, והתביעה תתנהל כנגד כל אחד מהגורמים. מדובר בתהליך ארוך ולא פשוט, אבל כבר מעכשיו אני קוראת לכל מי שנפגע למרבה הצער בכל צורה שהיא, לתעד, לשמור קבלות, לתייק נתונים ודיווחים. כל חומר שיוכל להעיד על הפגיעה או על הוצאות שהוצאתם. חשוב ביותר!

מהו החומר הנדרש לתביעה?

כל דבר המעיד כי האדם היה במירון בזמן האירוע וכל מסמך המעיד על נזק. אם הייתם במירון ונגרם לכם נזק כלשהוא, מומלץ לגשת לרופא המשפחה כמה שיותר מהר. ככל שיהיה תיעוד מהיר יותר לנזק הנפשי או הגופני שנגרם לאדם, ניתן יהיה לבסס את התביעה ביתר בהירות.

כלומר, אם אדם נסע למירון, נחשף לאירוע וקיבל טראומה מגיע לו פיצויים?

ממש לא. ברור שלא כל אדם יכול להגיש תביעה, אלא משפחות הנספים והנפצעים. 

משפחות הנספים זכאים לתבוע על אובדן כושר השתכרות ראש המשפחה, על אובדן אב או בן משפחה עם כל המשתמע בכך. בחוק קיים מקום של כבוד לסבל הנפשי, ולהשלכות משניות שלא חשבתם שקיימת התייחסות אליהם.

בנוגע לנפצעים התביעה מוגשת על ידי הפצועים עצמם או האפוטרופוסים שלהם. בהגדרת 'נפצעים' כלולים על פי חוק: כל אדם שנגרמה לו נכות קבועה או זמנית גופנית או פיזית. פגיעה אורתופדית, פגיעה מוחית בעקבות חוסר חמצן ופגיעה נפשית המצריכה טיפול, כל אלו ועוד מהווים עילה לתביעת נזיקין. תביעות מסוג זה יתייחסו לנושאי; כאב וסבל, עזרים, שינויים במהלך החיים, אובדן כושר השתכרות ועוד. 

לכן יש לשים לב, לא כל מי שאושפז לעשרים וארבע שעות זכאי  להגיש תביעה. הנזק אמור להיות משמעותי ולאורך זמן. שבר, למשל, אינו מהווה עילה לתביעה, אך אדם ששבר רגל, ולאחר האיחוי חל שינוי משמעותי בטווחי התנועה שלו, זכאי להגיש את התביעה.

הפצעים עדיין טריים, הגבס עדיין על הגפיים של הנפגעים. כרגע, אי אפשר לדעת מה תהיינה ההשלכות העתידיות של הפגיעה, רק בעוד שנה יהיה ניתן לדבר על תביעות באמת, אבל עכשיו חשוב מאד התיעוד. ולכן כדאי לאסוף חומר.

מתי אפשר להגיש תביעה?

בעוד תביעת נזיקין היא תביעה מתגבשת המוגשת רק כעבור שנה, משפחות הנספים יכולים להגיש את התביעה מיד לאחר קבלת דו"ח המדינה. 

נכון, למרבה הצער שום דבר לא יחזיר את היקרים הביתה לעולם, אבל אם מגיע לכם כסף עליכם לקבל אותו.

המקום ינחם את משפחות הנספים וירפא את כל הפצעים. אמן.

כשהטראומה הופכת לחלק מהחיים

"הייתי שם יחד עם כל עם ישראל, כואבת ומיוסרת מול האסון המחריד שהתרחש בל"ג בעומר, לא מסוגלת להכיל את עוצמתו, לעמוד על היקפו. עמדתי עם בני משפחתי בתחתית ההר, לוחשת פרקי תהילים בדמע, מבינה שהדרך שעשינו לא תוביל אותנו כעת לציון הקדוש, אלא תשיב אותנו אחור, עם חור בלב, ומלא כאב". אומרת עו"ד דקלה ואנונו.  

כולנו, כל המשתתפים באירוע מקרוב ומרחוק, היינו מוכי הלם, כל אחד הביע את המצוקה באופן אחר, ונושא אותה עימו לכל חייו. אולם חלק מהמשתתפים נותרו עם צלקת לכל החיים, עם פציעה משמעותית, פיזית או נפשית, או עם בן, אב או בעל שנלקחו לעומם בסערה, והותירו אותם לבדם, עם הסבל שילך איתם לכל החיים. עבור אלו בדיוק מוגשת הכתבה, שתוכל לעשות סדר, ולו במעט, בכאוס הגדול של חייהם.

עו"ד דקלה ואנונו היא בעלת תואר ראשון במשפטים, עוסקת כבר למעלה מ12 שנה בתחום ומתמחה בתיקי 'רשלנות רפואית', גם כאלה המוגדרים כמסובכים ומורכבים. במסגרת עיסוקה, מטפלת עו"ד ואנונו במגוון רחב של בעיות מתחומי הרפואה השונים כגון: כירורגיה, אורתופדיה, רפואת שיניים, לידה וטרום לידה, ובתיקים מורכבים יותר כגון: איחור באבחון של מחלות קשות, ועוד. לאחר שנים שבהן ייצגה ואנונו את הצד הנתבע, קרי: רופאים, בתי חולים, קופות חולים, ומרפאות פרטיות, היא עברה לאחרונה לייצג את הצד התובע – המטופלים. עובדה זו מעניקה לה כיום יתרון רב בייצוג הצד התובע, משום שכבר בשלב שמיעת הטענות של התובע היא יכולה לצפות את הטענות שיטען הצד שכנגד ולהיערך אליהן.

מה תוכלי לומר מנקודת מבטך המקצועית לנפגעי האסון ולבני משפחותיהם?

"אין ספק שהאירוע הטראגי הוא משמים", היא מציינת בכאב, "אני מאמינה באמונה שלמה שהכל לטובה, והבורא הוא זה שהחליט מי ייפגע, כיצד ומתי. אך לצד זאת, המוטו שמלווה אותי תמיד הוא:  לצד האמונה שהכל משמים, יש להבין שאם נגרם נזק צריך לקבל פיצוי. ואם יש גורם כלשהו שאחראי לנזק, עליו לפצות את הניזוק. כאן הרשלנות ברורה מעל לכל ספק, אך ישנם מספר גורמים שאחראיים לנזק. הליקויים הסביבתיים היו ברורים לעין כל, זאת לצד נורות האזהרה הרבות וההתראות שהגיעו לפני האירוע ואף בעיצומו. 

"אמנם כרגע לא יודעים מי בדיוק הגורמים האחראיים, ומה חלקו של כל אחד במחדל, אך במידה ומוגשות תביעות, כל גורם יצטרך לפצות את התובעים בחלק יחסי. ככל הנראה תוקם ועדת חקירה תחליט מה חלקו של כל אחד ברשלנות, וגם אם לא תוקם ועדה כזו, תהיה אפשרות להגיש תביעות נגד גורמים שונים, שמעורבותם תתברר בתהליך משפטי".

מי יכול להגיש תביעה לאור האסון בל"ג בעומר?

"למרבה הצער יש שני סקטורים שנפגעו מהאסון: משפחות ההרוגים והפצועים. משפחות ההרוגים יכולות להגיש בשמם תביעה, כיורשים שלהם.

"הפצועים שיכולים להגיש תביעה מתחלקים לשני חלקים: אלו שהיו במקום האסון עצמו וחוו פגיעת הלם ונכות נפשית, ואלו שסובלים מפגיעתו גוף, פגיעות אורתופדיות, וחוסר בחמצן לזמן ממושך. 

"אלו שחוו את האירוע בשטח הספציפי, ככל שיתגלה שנותרה נכות פיזית או נפשית, וודאי יוכלו להגיש תביעה. אבל גם אם היו עדי ראיה שעמדו במקום, ויתברר בהמשך שהם ניזוקו או שנגרמו להם נזקים נפשיים, הם יוכלו להגיש תביעה. 

"הפיצויים כוללים את כל התחומים בהם נפגעו התובעים. אם מדובר על בני משפחות הנפטרים, הרי שניתן לכלול את הכאב והסבל של הנפטרים, ואת קיצור תוחלת חייהם. בנוסף , אם מדובר באב משפחה שהלך לעולמו, יש לקחת בחשבון את אובדן ראש המשפחה על כל המשתמע מכך. 

"כאשר מדובר על תביעה של נכים ופגועים מהאסון, הפיצוי יכלול אובדן כושר השתכרות, עזרה לכל החיים, אביזרי עזר וסבל". 

מה צריכים הפגועים או בני משפחת הנפטרים לעשות כרגע, צעד אחר צעד?

"אין ספק שאת התביעות לא מגישים מחר בבוקר, אבל כבר בשלב זה כדאי לפנות לעורך דין שמבין בתחום ולקבל הכוונה נכונה.

"אם אדם מרגיש שהוא סובל ממשהו בעקבות נוכחותו באירוע עצמו, עליו לפנות ראשית כל לרופא המטפל ולהתלונן על מצבו הרפואי או הנפשי, ולדאוג לתעד את העניין.

"לעיתים קרובות, הנזק מתגבש בפרק זמן ארוך, ולא תמיד ניתן לדעת מה היקף הנזק. אבל ייתכן שבמקרים מסוימים כבר אפשר להגיש תביעות לביטוח הלאומי על נכות כללית.

"בכל מקרה, יש לתעד ולאסוף חשבוניות וקבלות בעקבות הוצאות שנגרמו בגלל הפגיעה, ולשמור אותם להמשך הדרך.

"לסיום, ישנם מקרים רבים בהם אני מתעסקת, שקשה יותר להוכיח את האחריות של גורם כלשהו לנזק. פה הכתובת רשומה על הקיר, וברור לעין כל כי היתה פה רשלנות חמורה. ממדי האסון רק הולכים ומתבררים והצער קורע את הלב והיגון עמוק. זה הזמן להתחזק באמונה ולדעת שהכל ממנו יתברך, אך אין זה סותר את הצורך לתבוע פיצוי על הרשלנות הברורה שהתרחשה במקום האסון ולקבל שיפוי על הנזק שנגרם. וכולנו תפילה שלא נדע יותר צער ונזכה לגאולת עולמים…"

כתבו עלינו

אובדן שווה כסף
כשהטראומה הופכת לחלק מהחיים
מה עוד צריך לדעת על אסון מירון?
יתד נאמן אסון מירון

יש לכם שאלה?

השפעת נזקי גוף כוללת פגיעה ביכולת העבודה, פגיעה ביכולת תפקודית ביום יום, השלכה על מצבו הנפשי של הנפגע, עלויות טיפול רפואי מתמשך, והשפעה על איכות החיים של הנפגע.

תקופת ההתיישנות להגשת תביעה היא בדרך כלל שבע שנים ממועד האירוע, אך ישנם חריגים.

גובה הפיצויים משתנה בהתאם לחומרת הנזק ולנסיבות המקרה, ויכול להגיע לסכומים גבוהים מאוד של מליוני שקלים.

תהליך הגשת תביעה כולל הגשת כתב תביעה לבית המשפט, צירוף ראיות וחוות דעת, והמתנה להחלטת בית המשפט.

הצעדים הראשונים כוללים פנייה לעורך דין, איסוף מסמכים רפואיים, ותיעוד מפורט של האירוע והנזק.

הוכחת נזקי גוף כוללת הצגת ראיות רפואיות, חוות דעת מומחים, ותיעוד של התאונה והנזק שנגרם.

סוגי תאונות כוללים תאונות עבודה, תאונות בבית, תאונות ספורט, ותאונות במקומות ציבוריים.

נזקי גוף הם כל פגיעה גופנית שנגרמה לאדם כתוצאה מתאונה כלשהי.

דילוג לתוכן