עמוד הבית » תחומי התמחות » רשלנות רפואית בקרדיולוגיה
לאבחון מוקדם של מחלות קרדיולוגיות יש חשיבות מכרעת בסיכויי הריפוי של המחלה, שכן אבחון מוקדם מציל חיים. ככול שמחלות קרדיולוגיות מאובחנת בשלב מוקדם יותר, סיכויי הריפוי להחלים מהמחלה גבוהים יותר, הניתוחים והטיפולים פשוטים יותר, הסיכויים לחיות גבוהים יותר, לעומת זאת, ככול והמחלה הקרדיולוגית לא מאובחנת או מאובחנת באיחור, המטופל עלול לא להחלים מהמחלה או שהאיחור באבחון יכול לגרום למותו.
רשלנות רפואית בתחום הקרדיולוגיה יכולה להתרחש במגוון מצבים בהם רופא או איש צוות רפואי לא מספק את רמת הטיפול הנדרשת והמקובלת בתחום הקרדיולוגיה, דבר שעלול לגרום לנזק או פגיעה במטופל. דוגמאות נפוצות לרשלנות רפואית בקרדיולוגיה כוללות אי-אבחון או אבחון שגוי של התקף לב, טעויות במתן תרופות, ואי-ביצוע בדיקות חיוניות כמו א.ק.ג. או צנתור. בכדי להוכיח רשלנות רפואית, יש להראות שהרופא הפר את חובת הזהירות המקצועית שלו, ושקיים קשר סיבתי בין ההתנהלות הרשלנית לבין הנזק שנגרם למטופל. הפיצויים ברשלנות רפואית בקרדיולוגיה יכולים להיות משמעותיים ולהגיע למיליוני שקלים.
משרדנו מומחה בטיפול בתביעות רשלנות רפואית בקרדיולוגיה, אנחנו כאן, בשבילכם! צרו קשר עוד היום וקבלו את הכלים וההכוונה המתאימה והסבר על תהליך הגשת התביעה בצורה עניינית ומסודרת.
ברשלנות רפואית בקרדיולוגיה, קיימים מקרים מוכרים ונפוצים, אשר משרדנו מטפל בהם באופן יום יומי, ומהווים את מרבית התביעות ברשלנות רפואית בקרדיולוגיה. במידה וקרה לך אחד או יותר מהמקרים שנמנה כאן או אפילו מקרה דומה, אנו מציעים לך ליצור קשר עם משרדנו.
רחל היתה מורה מסורה, שהעניקה לתלמידותיה שיעורים לחיים, ציידה אותן בכלים ונהנתה מכל יום בעבודה. בגיל 51 חייה השתנו לבלי היכר. בוקר אחד קמה עם דיבור מבולבל וטשטוש בראייה. היא פנתה למיון, שם בדק אותה נוירולוג, שלא נלחץ מידי. היא הושארה להשגחה, ויום למחרת חטפה אירוע מוחי חמור. מסתבר שיום קודם לכן היא עברה אירוע מוחי קל, שלא אובחן, ולמרות התסמינים הבולטים היא לא הופנתה לצילום סי טי. למרבה הצער רחל הפכה למשותקת בכל גופה. היא נזקקת למטפלת סיעודית ומתמודדת עם הנזקים העצומים שהותיר האירוע המוחי.
דקלה ואנונו, עו"ד המתמחה ברשלנות רפואית קיבלה את פנייתה, ופנתה לתהליך של תביעה בעקבות האיחור באבחון אירוע מוחי, ורשלנות של הרופא הנוירולוג שלא הפנה אותה לסי טי, שאולי היה יכול למנוע את האירוע הבא. בשיחה עמה היא מסבירה על מקרים של רשלנות רפואית במצבים של איחור באבחנה של אירועים מוחיים או התקפי לב, ומעניקה טיפים יעילים ומקצועיים ומידע נחוץ.
עו"ד דקלה ואנונו עוסקת כבר למעלה מ 18 שנה בתחום ומתמחה בתיקי 'רשלנות רפואית', גם כאלה המוגדרים כמסובכים ומורכבים. במסגרת עיסוקה, מטפלת עו"ד ואנונו במגוון רחב של בעיות מתחומי הרפואה השונים כגון: כירורגיה, אורתופדיה, רפואת שיניים, לידה וטרום לידה, ובתיקים מורכבים יותר כגון: איחור באבחון של מחלות קשות, ועוד. לאחר שנים שבהן ייצגה ואנונו את הצד הנתבע, קרי: רופאים מטעם המדינה, בתי חולים, קופות חולים, ומרפאות פרטיות, היא עברה לייצג את הצד התובע – המטופלים. עובדה זו מעניקה לה כיום יתרון רב בייצוג הצד התובע, משום שכבר בשלב שמיעת הטענות של התובע היא יכולה לצפות את הטענות שיטען הצד שכנגד ולהיערך אליהן.
מה קורה כאשר מאחרים לאבחן אירוע מוחי או התקף לב?
"המשותף לאירוע מוחי ולהתקף לב הוא העובדה שלשניהם יש חלון הזדמנויות מאד קצר, בו ניתן להתערב ולטפל. בעת התקף, בשניהם לא מגיע חמצן למוח ויש צורך להתערב מאד מהר. חשוב להיות ערים לתופעות ולקבל טיפול רפואי מהיר, בשביל למנוע ככל האפשר נזקים עתידיים והשלכות מרחיקות לכת.
"אירוע מוחי יכול להיגרם מנזק נוירולוגי, שעלול לגרום לשיתוק הגפיים, לשיתוק חצי גוף או לפגיעה ביכולת הדיבור. התסמינים לאירוע מוחי הם: חולשה, עיוורון פתאומי, הפחתה בתחושה, חוסר שיווי משקל, סחרחורות, בלבול בדיבור או טשטוש ראייה.
"בדרך כלל כאשר מגיעים עם תופעות כאלו צריך לבצע בדיקת סי טי לצורך אבחון האירוע. כאשר ישנה אבחנה ניתן לספק טיפול ורידי, טיפול עורקי או צנתור מוח. הזמן הוא גורם קריטי ומכריע על מצבו של החולה. אם חלילה מגיעים אחרי הזמן, לא תמיד ניתן להתערב וההשלכות הרות גורל.
"בהתקף לב, התסמינים העיקריים הם כאב חד באזור החזה, שעלול להקרין על הצוואר והכתפיים, קוצר נשימה וכאבים בשריר הלב, שדומים לכאבים במעלה הקיבה. האבחנה מתבצעת על ידי בדיקת א.ק.ג ובדיקות מעבדה, ולפעמים נדרש צנתור וניתוח. אם אין טיפול הולם, האדם עלול לסבול מנכות לכל החיים ובמקרים קיצוניים להגיע חלילה למוות.
"לקוח שהגיע אלי סיפר לי שהתאשפז בעקבות כאבים איומים בבטן העליונה. הרופאים ביצעו את כל הבדיקות הרלוונטיות לקיבה, אך לא מצאו דבר. מסתבר שהמקור היה לבבי, והכאבים היו בשריר התחתון של הלב. הוא עבר במהלך האשפוז התקף לב נוסף ונותר עם נכות לבבית לכל חייו."
מה צריך לעשות בשביל לגשת לתביעה בעקבות רשלנות רפואית?
"ראשית כל- שמרו ותעדו כל מסמך רלוונטי הנוגע ללידה ולתקופה שאחריה. לאחר מכן פנו לייעוץ עם עו"ד שמתמחה בתיקי רשלנות רפואית, על מנת לבחון את המקרה מכל צדדיו ולהסיק אם ניתן להגיש תביעה. בשלב הראשון ישיג עורך הדין את החומר הרפואי ויעביר למומחה על מנת לבחון אם היתה רשלנות רפואית.
"שימו לב, בכל מקרה רפואי פנו בהקדם האפשרי לייעוץ משפטי. באירועים רפואיים רבים חל חוק התיישנות עד שבע שנים מזמן האירוע. במקרה זה הזמן פועל לרעתכם ויש לפעול כמה שיותר קרוב לאירוע.
"חשוב לי לציין שהפיצוי מגלם בחובו את כל מהלך החיים של החולה, תוך התייחסות לכל הפרמטרים: הפסד השתכרות לאורך כל תוחלת חייו, עזרה צד ג', אפוטרופסות, אביזרים רלוונטיים, כאב וסבל ועוד. הסכום עשוי להגיע למיליוני שקלים. הסכום הזה יכול לסייע לכם וליד לצלוח את האתגרים הרבים בשלום ובנוחות, ולהבטיח לו בעז"ה עתיד ורוד יותר…"
…העלויות הכרוכות כוללות שכר טרחה לעורך הדין, עלויות חוות דעת מומחים, אגרות בית משפט, והוצאות נוספות הקשורות לניהול התביעה.
הערכת סיכויי ההצלחה מתבצעת על ידי עורך הדין בהתבסס על הראיות הקיימות, חוות דעת מומחים, והתקדימים המשפטיים בתחום.
המסמכים והראיות כוללים תיקים רפואיים, חוות דעת מומחים, עדויות של עדים, ותיעוד של הנזקים שנגרמו.
משך הזמן לסיום תביעה משתנה בהתאם למורכבות המקרה וללוח הזמנים של בית המשפט, אך בדרך כלל מדובר בתהליך של מספר חודשים עד מספר שנים.
גובה הפיצוי נקבע על פי חומרת הנזק, שיעור אחוזי הנכות, מידת הכאב והסבל שנגרמו, עלויות הטיפול הרפואי והפגיעה בהשתכרות ובפוטנציאל ההשתכרות העתידית של המטופל.
השלבים להגשת תביעה כוללים איסוף מסמכים רפואיים, קבלת חוות דעת מומחה, הגשת כתב תביעה לבית המשפט, וניהול ההליך המשפטי עד לפסק דין.
הסיכונים והנזקים כוללים פגיעה בלתי הפיכה בלב, אוטם שריר הלב, הפרעות קצב חמורות ואף מוות.
להוכחת רשלנות רפואית יש להראות שהרופא פעל באופן החורג מהסטנדרט המקובל של רופא סביר וזהיר בתחום הקרדיולוגיה, ושקיים קשר סיבתי בין התנהגותו לבין הנזק שנגרם למטופל
מקרים נפוצים כוללים אי-אבחון או אבחון שגוי של התקף לב, טעויות במתן תרופות, כשלים במעקב ובניטור, ואיחורים בהתערבויות דחופות.
רשלנות רפואית בקרדיולוגיה מתייחסת למקרים בהם רופא או איש צוות רפואי לא מספקים את רמת הטיפול המצופה והמקובל בתחום הקרדיולוגיה, דבר שעלול לגרום לנזק או פגיעה במטופל.