רשלנות רפואית בסרטן

רשלנות רפואית בסרטן

סרטן

לאבחון מוקדם של מחלת הסרטן יש חשיבות מכרעת בסיכויי הריפוי של המחלה, שכן אבחון מוקדם מציל חיים. ככול שמחלת הסרטן מאובחנת בשלב מוקדם יותר, סיכויי הריפוי להחלים מהמחלה גבוהים יותר, הניתוחים והטיפולים פשוטים יותר, הסיכויים לחיות גבוהים יותר, והסיכויים שהמחלה תחזור נמוכים יותר. לעומת זאת, ככול והמחלה לא מאובחנת או מאובחנת באיחור, המטופל עלול לא להחלים מהמחלה או שהאיחור באבחון יכול לגרום למותו.

רשלנות רפואית באבחון של סרטן יכול להיגרם במקרים בהם הרופא המטפל לא ביצע בירור מקיף ומעמיק בנוגע למצב התורשתי של המטופל, לעיתים המטופל מתלונן פעמים חוזרות ונישנות על כאבים באיבר מסוים והרופא המטפל מיחס זאת לבעיה אחרת ולא למחלת הסרטן, ישנם מקרים בהם הרופא לא הפנה לבדיקות הדמיה, לא הפנה לביצוע בדיקות סקר רוטיניות, לא הפנה לבירור מקיף ומעמיק, ישנם מקרים שבוצעו בדיקות הדמיה אך אבחנו אותם באופן שגוי ולא אבחנו את הגידול, ישנם מקרים שלא הפנו לביצוע פתולוגיה, אך ישנם מקרים שבוצעו פתולוגיות אך אובחנו באופן שגוי.

מתי ניתן להגיש תביעה

רשלנות רפואית באבחון של סרטן יכול להיגרם במקרים בהם הרופא המטפל לא ביצע בירור מקיף ומעמיק בנוגע למצב התורשתי של המטופל, לעיתים המטופל מתלונן פעמים חוזרות ונישנות על כאבים באיבר מסוים והרופא המטפל מיחס זאת לבעיה אחרת ולא למחלת הסרטן, ישנם מקרים בהם הרופא לא הפנה לבדיקות הדמיה, לא הפנה לביצוע בדיקות סקר רוטיניות, לא הפנה לבירור מקיף ומעמיק, ישנם מקרים שבוצעו בדיקות הדמיה אך אבחנו אותם באופן שגוי ולא אבחנו את הגידול, ישנם מקרים שלא הפנו לביצוע פתולוגיה, אך ישנם מקרים שבוצעו פתולוגיות אך אובחנו באופן שגוי. הפיצוים בגין רשלנות רפואית במחלת הסרטן יכולים להיות משמעותים ולהגיע למליוני שקלים.

משרדנו מומחה בטיפול בתביעות רשלנות רפואית בניתוח, אנחנו כאן, בשבילכם! צרו קשר עוד היום וקבלו את הכלים וההכוונה המתאימה והסבר על תהליך הגשת התביעה בצורה עניינית ומסודרת.

מקרים בהם ניתן להגיש תביעה

ברשלנות רפואית בסרטן, קיימים מקרים מוכרים ונפוצים, אשר משרדנו מטפל בהם באופן יום יומי, ומהווים את מרבית התביעות ברשלנות רפואית בסרטן. במידה וקרה לך אחד או יותר מהמקרים שנמנה כאן או אפילו מקרה דומה, אנו מציעים לך ליצור קשר עם משרדנו.

נקודת חן

בטיפול משרדנו, תיק של אישה שהגיעה לבדוק את הנקודת חן. הצוות הרפואי איבחן שהנקודת חן לא מסוכנת ולא סרטנית. כעבור מספר שנים, הסתבר שהנקודת חן היתה סרטנית, האישה חלתה בסרטן והיא נאלצה לעבור טיפולים אגרסיבים.

כריתת אצבע

בטיפול משרדנו, תיק של איש הייטק שסבל מפטריה בציפורן, הפטריה אובחנה כדלקת בעור וניתנו לו משחות, במשך שנים התלונן על הפטריה. כעבור 3 שנים, אובחן שמדובר בסרטן בציפורן והוא נאלץ לכרות את האצבע.

איחור באבחון סרטן בצה"ל

בטיפול משרדנו, תיק של חייל אשר סבל במשך חודשים רבים מגרד בעור, אובחן שסובל מגרד ניתנו לו משחות. החייל הופנה לביצוע בדיקות דם. למרות שבבדיקות דם הממצאים היו חריגים, הצוות הרפואי התעלם מהממצאים. לאחר שנה וחצי אובחן שסובל מהודג'קין, סרטן בדרגה 4, עבר טיפולים אגרסיבים ונפטר בגיל 20 שנה.

אישה עם 9 יתומים

בטיפול משרדנו, תיק של אישה בת 40 שנה, שהיתה בהיריון התשיעי, סבלה מכאבי בטן, במהלך ההיריון אובחן ממצא חריג בכליה, הצוות הרפואי התעלם מהממצא החריג, האישה שוחחרה לביתה כאשר התעלמו מהממצא. במהלך ההיריון העשירי אובחן שהאישה סובלת מסרטן בכליה, אובחן סרטן בדרגה 4, האישה נאלצה לעבור הפלה וטיפולים אגרסיבים ובגיל 40 נפטרה מסרטן.

מאמרים מקצועיים בתחום

איחור באבחון מחלות קשות

היא הגיעה אלי. חמש אצבעות ביד אחת, ארבע בשנייה. "לא נולדתי ככה", סיפרה בכאב . "אני עובדת הייטק. במשך שנים התלוננתי על כאבים בציפורן. הייתי אצל רופא משפחה שאבחן דלקת ונתן משחה. כשהמשחה לא עזרה המשכתי לרופא עור, הוא בדק, חזר על אבחנת הדלקת ונתן משחה נוספת. עוד משחה ועוד אחת והמצב לא הוטב. שנים הייתי במעקב אצל רופא עור, שנים! עד שעלה החשש שמא מקור הבעיה בכלל לא בציפורן אלא במה שמתחולל מתחתיה, עד שנשלחתי לעשות בדיקות ולקבל את תוצאותיהן המחלה כבר התפתחה. בסופו של דבר כדי להציל את חיי, נאלצתי לוותר על אצבע".

למה חשוב לאבחן מחלה בזמן?

ככלל, רבות מן המחלות הקשות הן מחלות מידרדרות, כאלו שאבחון וטיפול מוקדם יכול להאט את ההידרדרות או לעצור אותה לחלוטין. אבחון מוקדם מהווה פעמים רבות גם טריגר לסכנת ההישנות של המחלה בעתיד. בדרך כלל, ככל שמאבחנים מחלות מידרדרות בשלבים ראשוניים יותר ניתן לתת להן טיפול מונע, מאט ואפילו מציל חיים.

עילות נוספות לתביעה רפואית במחלות קשות הן פספוס של ממצאים. יש לי לקוחה שעשתה במשך שנים ביופסיות ולא נמצא דבר. לאחרונה נמצא בביופסיה ממצא בעייתי ולמפרע מסתבר שניתן היה לראות אותו בבדיקות קודמות אך הרופאה לא שמה לב…

אני מטפלת עכשיו גם בתיק של ילד שסבל מעקמת. הוא הגיע לאורתופד בשלבים מאוד מוקדמים בהם ניתן היה לעשות ניתוח וליישר את העקמת, אך האורתופד הפנה אותו לפיזיותרפיה במקום לניתוח. לאחר שהפיזיותרפיה לא עזרה והאורתופד לא שלח אותו לבדוק היתכנות ניתוח, החל המצב להיחשב לרשלנות. לאחר שנים, כאשר עבר באמת את הניתוח אי אפשר היה לסדר את הנזק בכל מאת האחוזים ועל כך אנחנו מגישים את התביעה.

 

רשלנות באיחור באיבחון מחלות קשות

מרים הגיעה אלי באותו בוקר חלשה וכאובה. שנה עברה מאז החלימה מהמחלה אך היא עדיין לא שבה לכוחותיה. "שנים התלוננה בפני רופאיה על כאבים ואף עברה בדיקות הדמיה, רק שרופאיה לא איבחנו שסובלת מגידול".

"הצער והסבל היו איומים. בסופו של דבר לקחתי מנתח פרטי מומחה שהציל את המצב", סיכמה  מירים.

האמת, לא היו לה ציפיות מיוחדות, היא רק ביקשה להחזיר לעצמה את עלותו הלא נמוכה של הניתוח הפרטי. אבל אני ראיתי את המכלול. יש כאן כאב של פגיעה, של חוסר תפקוד, של חוסר כשירות לעבודה , יש כאן השלכות עתידיות אפשריות ובטוחות, יש הרבה על מה לדבר. זה לא רק הניתוח ועלותו, אילו הרבה מאוד דברים מעבר. 

יצאנו לדרך. 

תבענו את קופת חולים על איחור באבחון המחלה.

הצגנו את המסע המפרך שעבר האיש ודרשנו וקיבלנו פיצויים הולמים.

הרבה מעל ומעבר לחלומותיה הוורודים ביותר של מירים.

רשלנות רפואית באבחון מחלות ואיתורם

הרשלנות השכיחה ביותר באבחון מחלות הינה איחור באבחון מחלת הסרטן ל"ע. מחלה זו הינה מחלה שאיתורה בראשית הדרך יכול להציל חיים וכל יום של איחור עלול לגרום להתדרדרות והחמרה. 

בכל איחור, כאשר היו סימנים מחשידים והרופא התעלם מהם או כאשר מטופל חזר שוב ושוב עם אותה בעיה והרופא לא ניסה לבדוק כיוונים נוספים, נדרש בית המשפט לבדוק מהו הנזק שנגרם למטופל; מהו המועד הראשון בו ניתן היה לאבחן את המחלה, מה היה הנזק לו היו מאבחנים את המחלה בזמן ומהו הנזק אליו העפילה המחלה בעקבות האיחור. אין ספק שישנו הבדל גדול מאוד בין מחלה בדרגה 1 לבין מחלה בדרגה 3 או 4 חלילה, הבדל המשתקף גם בסוג הטיפול הנדרש, גם במשך הטיפול, גם בהשלכותיו, גם בקשייו וגם בהתכנות להישנות המחלה בעתיד חלילה.

אומנם, רופא אינו אמור לשלול מיד בתחילה את הכיוון הגרועים ביותר ואף אחד לא יתבע אותו על הזמן שהתבזבז כאשר שלל קודם כל דברים אחרים, אך ההליך הרפואי צריך לשלול בתחילה דברים פשוטים ולאחר מכן, במידה והחולה ממשיך להתלונן על הרופא להפעיל שיקול דעת ולבדוק כיוונים נוספים. 

למי את מציעה לפנות לבדיקת היתכנות תביעה?

לכל אדם שסובל ממחלה וחושב שלקח יותר מדי זמן כדי לאבחן אותה ולכל אחד שהמחלה שלו החמירה בעקבות אבחון מאוחר – אילו הדברים הקשורים לאיחור באבחון. אני ממליצה להתייעץ עם עו"ד המתמחה ברשלנות רפואית ולבדוק היתכנות תביעה.

 

רשלנות בניתוחים ובאיתור מחלות קשות

הלקוח שהגיע אלי באותו בוקר היה חלש וכאוב. שנה עברה מאז הסתיים הניתוח ההוא ועדיין אל שב לכוחותיו. "כל מה שביקשתי היה להוציא אבן קטנה בניתוח לפירוסקופי סגור. זוהי פרוצדורה שאמורה להיות מאוד פשוטה קשה להבין איך הרופאים הצליחו לסבך אותה ככה".

'ככה' פירושו כי במהלך הניתוח נגרם לאיש נקב במערכת העיכול וכתוצאה מכך היה עליו לעבור מספר ניתוחים מתקנים. "הצער והסבל היו איומים. בסופו של דבר לקחתי מנתח פרטי מומחה שהציל את המצב", סיכם האיש.

האמת, לא היו לו ציפיות מיוחדות, ביקש להחזיר לעצמו את עלותו הלא נמוכה של הניתוח הפרטי. אבל אני ראיתי את המכלול. יש כאן כאב של פגיעה, של חוסר תפקוד, של חוסר כשירות לעבודה במשך שנה ויותר, יש כאן השלכות עתידיות אפשריות ובטוחות, יש הרבה על מה לדבר. זה לא רק הניתוח ועלותו, אילו הרבה מאוד דברים מעבר. 

יצאנו לדרך.

תבענו את בית החולים על רשלנות בניתוח.

הצגנו את המסע המפרך שעבר האיש ודרשנו פיצויים הולמים.

התיק נסגר בפיצוי של ארבע מאות אלף שקלים.

הרבה מעל ומעבר לחלומות הוורודים ביותר של האיש.

 

רשלנות רפואית בניתוחים

רשלנות רפואית בטיפולים כירורגיים הוא נושא הטומן בחובו כאב וסבל בל יתואר. בן אדם בריא נכנס לניתוח שאמור להיות פשוט ויוצא ממנו עם נזק. לפעמים הנזק נגרם מפגיעה של מכשיר באיבר אחר, לפעמים הנזק נגרם לאיבר המנותח עצמו וכבר היו פעמים שהנזק נגרם לאחר שכלי רפואי נשכח בתוך הגוף. לפני מספר שנים הגיעה אל עו"ד ואנונו אישה שבמהלך ניתוח לקיצור קיבה נותר בחלל הבטן שלה לא פחות ממדחום!! מדובר במדחום רפואי מיניאטורי כמובן, אבל אין לתאר את עוצמת הסבל והנזק שהוא גרם למטופלת.

בכללות רוב רשלנויות הניתוחים הינם תופעות לוואי או נזקים שנגרמו בעקבות הניתוח ולא היו אמורים להיגרם. שימו לב, נזקים אין פירושם כאב מיותר או קושי בהחלמה אלא נזק של ממש שניתן להוכיחו רפואית בפני בית המשפט.

 

רשלנות רפואית באבחון מחלות ואיתורם

הרשלנות השכיחה ביותר באבחון מחלות הינה איחור באבחון מחלת הסרטן ל"ע. מחלה זו הינה מחלה שאיתורה בראשית הדרך יכול להציל חיים וכל יום של איחור עלול לגרום להתדרדרות והחמרה. 

בכל איחור, כאשר היו סימנים מחשידים והרופא התעלם מהם או כאשר מטופל חזר שוב ושוב עם אותה בעיה והרופא לא ניסה לבדוק כיוונים נוספים, נדרש בית המשפט לבדוק מהו הנזק שנגרם למטופל; מהו המועד הראשון בו ניתן היה לאבחן את המחלה, מה היה הנזק לו היו מאבחנים את המחלה בזמן ומהו הנזק אליו העפילה המחלה בעקבות האיחור. אין ספק שישנו הבדל גדול מאוד בין מחלה בדרגה 1 לבין מחלה בדרגה 3 או 4 חלילה, הבדל המשתקף גם בסוג הטיפול הנדרש, גם במשך הטיפול, גם בהשלכותיו, גם בקשייו וגם בהתכנות להישנות המחלה בעתיד חלילה.

אומנם, רופא אינו אמור לשלול מיד בתחילה את הכיוון הגרועים ביותר ואף אחד לא יתבע אותו על הזמן שהתבזבז כאשר שלל קודם כל דברים אחרים, אך ההליך הרפואי צריך לשלול בתחילה דברים פשוטים ולאחר מכן, במידה והחולה ממשיך להתלונן על הרופא להפעיל שיקול דעת ולבדוק כיוונים נוספים. 

מלבד איחור באבחון מחלת הסרטן ישנם איחורים נוספים העלולים להיות משמעותיים ולהוות עילה לתביעה. כך למשל, איחור באבחון אפנדיציט יכול לגרום לזיהום חלילה ואיחור באבחון בעיה אורתופדית עלול לגרום לנזק בלתי הפיך. 

 

האם תוכלי לתת מניסיונך טיפ לחיים למניעת איחור באבחון מחלות? 

  1. היו עם יד על הדופק. במידה ומישהו מתלונן שוב ושוב על כאב ספציפי והרופא אינו מצליח לסייע לו פנו לקבל חוות דעת נוספת. לפעמים הרופא המטפל שבוי בדעה מסויימת או בהסתכלות מסויימת על המטופל ורופא אחר, שמתבונן בתמונה לראשונה, מצליח לראות אותה ממבט נקי ולהיות שליח טוב לאבחון. כלל, כל תלונות חוזרות ונשנות שאינן מקבלות מענה צריכות להדליק נורה אדומה. 
  2. דברים רבים משתקפים בבדיקות דם מקיפות, במידה וכאב לא קיבל מענה בקשו מן הרופא לערוך בדיקות דם מקיפות במיוחד על מנת לאתר בעיות.
  3. כאשר יש לכם חשד לשבר, אפילו חשד קל, אל תוותרו על צילום. כמו כן, אל תסמכו על הרופא שקרא את תוצאות הצילום, קראו אותו בעצמיכם ותהיו ערניים לכל פרט בפיענוח. 

 

למי את מציעה לפנות לבדיקת היתכנות תביעה?

לכל אדם שסובל ממחלה וחושב שלקח יותר מדי זמן כדי לאבחן אותה ולכל אחד שהמחלה שלו החמירה בעקבות אבחון מאוחר – אילו הדברים הקשורים לאיחור באבחון. ברשלנות בניתוחים וטיפולים אני ממליצה לכל אדם שעבר ניתוח שההחלמה ממנו לא הייתה כמצופה או שנגרמו בעקבותיו סיבוכים נוספים לבדוק היתכנות תביעה.

 

מהי המומחיות המיוחדת שכדאי לחפש אצל עורכי דין המתמחים בתיקי רשלנות רפואית?

קודם כל חשוב לוודא כי לעורכת הדין ישנה התמחות ספציפית בענייני רשלנות רפואית. מעבר לזה, למשרד של עורכת הדין דקלה ואנונו ישנה מעלה מיוחדת. עו"ד ואנונו עבדה בעבר בצידם של הפוגעים. היא עבדה בחברות הביטוח של הרופאים ולמדה בדיוק מהם המחירים שהחברות מוכנות לשלם על כל פגיעה, בעזרת אילו טענות הם מנסות למוטט אותה ומהי צורת הפעולה של החברה. לכן, כיום, כאשר מגיע לקוח למשרדה, יחד עם שמיעת התיק היא כבר 'שומעת' מה יטען הצד השני ויודעת להשיג חוות דעת ולהיערך מראש לכל הטענות. 

"אני יודעת מה יגיד הצד השני ומכוונת את התביעה בהתאם, כמו כן אני יודעת מהם הסכומים המתאימים לכל פגיעה ולא נותנת ללקוחות שלי להסתפק בפחות. אילו, תסכימו איתי, החלקים החשובים ביותר בתביעה".

 

תביעה במגמת חדשנות

שמעון  סבל במשך שנים מפטרייה באצבע, לפחות ככה חשב הרופא אליו פנה שוב ושוב. הוא טופל במשחות שונות, אך ללא הועיל. לאחר מספר שנים של סבל, התגלה שמדובר ל"ע בסרטן. הרופאים נאלצו לכרות את אצבעו. 

הוא פנה לעו"ד דקלה ואנונו, שהבינה שמדובר ברשלנות רפואית, במיוחד בעולם שמלא באמצעי אבחון שונים, במכשור טכנולוגי מתקדם לגילוי בעיות רפואיות ובאינספור אפשרויות לאבחנה מוקדמת. 

"ככל שהרפואה מתפתחת, ככל שהטכנולוגיה מתקדמת והידע מונגש, כך עולה כמות התביעות הרפואיות והיקפן". מציינת עו"ד ואנונו. "אם בעבר לא היה פופולרי לתבוע את הממסד הרפואי על מחלות שונות, כיום, כשיש ברשותנו כל כך הרבה אפשרויות לזיהוי מוקדם, לטיפול מהיר ולאבחנה מוקדמת, נוצרה מגמה של תביעות חדשות. המגמה תופסת תאוצה ומאפשרת לחולה או למשפחה לקבל את המגיע לו בעקבות רשלנות רפואית מוכחת"

עו"ד דקלה ואנונו עוסקת כבר למעלה מ18 שנה בתחום ומתמחה בתיקי 'רשלנות רפואית', גם כאלה המוגדרים כמסובכים ומורכבים. במסגרת עיסוקה, מטפלת עו"ד ואנונו במגוון רחב של בעיות מתחומי הרפואה השונים כגון: כירורגיה, אורתופדיה, רפואת שיניים, לידה וטרום לידה, ובתיקים מורכבים יותר כגון: איחור באבחון של מחלות קשות, ועוד. לאחר שנים שבהן ייצגה ואנונו את הצד הנתבע, קרי: רופאים מטעם המדינה, בתי חולים, קופות חולים, ומרפאות פרטיות, היא עברה לייצג את הצד התובע – המטופלים. עובדה זו מעניקה לה כיום יתרון רב בייצוג הצד התובע, משום שכבר בשלב שמיעת הטענות של התובע היא יכולה לצפות את הטענות שיטען הצד שכנגד ולהיערך אליהן.

אילו תביעות הפכו לפופולריות יותר בשנים האחרונות?

"ישנן לפחות שלוש סוגי תביעות שנמצאות במגמה של התפתחות: תביעות על ילדים שנולדו עם מומים שונים או ניזוקו בעת הלידה, תביעות על בעיות בתינוקות בעקבות מחסור בחומצה פולית בזמן טרום הלידה ואיחור בגילוי מחלת הסרטן. וכפי שאמרתי, ככל שאפשרויות הגילוי והטיפול גדולות יותר, כך אחריות הרופאים לאתר, למנוע ולטפל גבוהה יותר, והתביעות מכוונות בהתאם.

"בתביעות על נכויות ילדים, אנו יכולים לראות מקרים בהם היתה אפשרות לזהות את המום או הבעיה לפני הלידה בעזרת בדיקות דימות שונות ולטפל בתינוק טרום הלידה או מיד לאחריה. לקטגוריה זו נכנס הנושא הגנטי. כיום כל המידע הגנטי מתקדם במיוחד ובמקרה בו לא אמרו להורים מבעוד מועד על בעיה שעלולה להתרחש, זוהי עילה לתביעה. 

"גם נושא החומצה הפולית צבר תאוצה. לאחרונה, בעקבות נהלים חדשניים במשרד הבריאות, הבינו שלנטילת חומצה פולית בזמן היא בעלת חשיבות מכרעת להתפתחות התינוק. לפי ההמלצה הרפואית מומלץ ליטול את הכדור לכל אורך שנות הילודה. בכל ביקור אצל רופא נשים לצד רופא משפחה, עליו לעדכן את האישה בנחיצותו. החומצה הפולית אחראית על יצירת השלד, ולכן אם ישנו חסר, התינוק עלול חלילה להגיע למצב של MTD –  מום בתעלת עמוד השדרה, לצד מומים קשים אחרים.

"למרבה הצער כיום אבחנה של מחלת הסרטן לסוגיה היא יותר שכיחה. מכיוון שהיום יש המון ידע וציוד טכנולוגי איכותי כמו CT, MRI, ביופסיות וכו', והכל נגיש יותר, הציפיה היא שהגילוי יהיה מוקדם יותר. בנוסף, ההנחיות מטעם משרד הבריאות הן שבכל מקרה שיש חשד למחלה ל"ע, יש לשלוח בקלות ובמהירות יתרה לבדיקות אלה. לפעמים התמהמהות בבדיקות עלולה להיות הרת אסון ויכולה לגרור בעקבותיה החמרה של המחלה חלילה או טיפול בהיקף גדול יותר. אם קורה שפספסו את גילוי המחלה, או לא התייחסו לתלונות החולה בזמן, ניתן לתבוע את הרופא או את בית החולים".

האם תוכלי לתת לנו טיפ למניעת מקרים מעין אלה?

"אם אתם מתלוננים על בעיה כלשהי ויש חשש למשהו חמור יותר, תתעקשו על בדיקות מקיפות ואל תסתפקו בבדיקות שטחיות. לפעמים זה ההבדל בין מחלה קשה למחלה בראשיתית ברת טיפול.

"אם הרשלנות נעשתה ואתם חושבים על תביעה, אספו כל חומר רלוונטי ופנו בהקדם לעו"ד מנוסה המטפל בתיקים מעין אלה. ככל שהפניה נעשית מוקדם יותר, התהליך קצר ויעיל יותר. 

אני מאחלת לכולנו בריאות איתנה, אך אם אתם נמצאים במקרה המצדיק תביעה- אל תהססו. כי מגיע לכם לחיות טוב יותר!

 

כתבו עלינו

תביעות במגמת חדשנות
גולדי גרוסמן = משפחה

יש לכם שאלה?

הוכחת רשלנות רפואית דורשת הצגת ראיות לכך שהטיפול שניתן היה מתחת לסטנדרט המקובל ושהנזק שנגרם למטופל הוא תוצאה ישירה של הטיפול הרשלני. זה כולל חוות דעת של מומחים, מסמכים רפואיים, ותיעוד של התסמינים והטיפולים שניתנו.

אם יש חשד לרשלנות רפואית, חשוב לפנות לעורך דין המתמחה בתחום בהקדם האפשרי. עורך הדין יוכל לסייע באיסוף הראיות הנדרשות, קבלת חוות דעת מומחים, והגשת תביעה לפיצויים במידת הצורך.

דוגמאות כוללות אי הפניה לבדיקות גנטיות לאנשים עם היסטוריה משפחתית של סרטן, אי ביצוע בדיקות דימות למרות סימנים מחשידים, אבחון שגוי של מחלה אחרת, ואי מעקב אחר תוצאות בדיקות קודמות שהצביעו על הצורך בבדיקות נוספות או טיפול.

הנזקים יכולים לכלול החמרה במצב המחלה, צורך בטיפולים אגרסיביים יותר, ירידה בסיכויי ההחלמה, כאב וסבל, אובדן כושר עבודה, והוצאות רפואיות גבוהות. במקרים חמורים, הנזקים יכולים להיות בלתי הפיכים ואף להוביל למוות.

רשלנות רפואית באבחון סרטן מתרחשת כאשר רופא או צוות רפואי לא מזהים את המחלה בזמן או לא מפנים את המטופל לבדיקות הנדרשות, וכתוצאה מכך המחלה מתקדמת ללא טיפול מתאים. זה יכול לכלול אי ביצוע בדיקות הכרחיות כמו ביופסיה, קולונוסקופיה או בדיקות דימות אחרות.

דילוג לתוכן